r
Nosalty Logó

Tésztasaláta tonhallal Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Tésztasaláta tonhallal Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 725 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 725 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1105 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2898 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csigatésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a frissen facsart narancslevet, a vörösborecetet, a tonhalak olívaolaját, a joghurtot, a tejszínt, a mustárt alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a római köménnyel, és a leöblített, alaposan lerázott, aprított tárkonnyal. Összekeverjük.
  3. Ennyi idő alatt a tészta is megfőtt, így azt leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, jól lecsöpögtetjük, és a mártáshoz keverjük.
  4. A tonhalat összetörve a tésztához keverjük.
  5. Tálalásnál friss mentaleveleket leöblítjük, összevágjuk, és belekeverjük a salátába. A retkeket megmossuk, megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy részét a salátába keverjük, a többit pedig a tetejére szórjuk.
  6. Így tálaljuk ezt a finom tésztasalátát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3517
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztasaláta tonhallal Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Stahl Judit egyik főzőműsorában láttam hónapokkal ezelőtt. Nagyon megtetszett, és most érkezett el az idő, hogy elkészítsem. Az eredeti receptben sherryecet szerepel és dijoni mustár. Szerintem nagyon finom saláta, főleg mert a tonhal is, és a tészta is a gyengéim közé tartozik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...