r
Nosalty Logó

Tésztafészek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tésztafészek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sajtmártáshoz

562
Kalória
28.3g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
23g
Zsír
189.7g
Víz
76.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
10.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 5054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A sajtmártáshoz

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    7250 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 562 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1707.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2266 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    968 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1602 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    12884 micro
  • β-crypt
    2786 micro
  • Likopin
    65247 micro
  • Lut-zea
    1406 micro
Összesen 5054 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    2009 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A spagettit egyben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kivajazott vagy olívaolajjal kikent tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy egy villa és egy salátáskanál segítségével fészkeket csinálunk. Nekem 9 db fészkem lett.
  2. Amíg a tészta fő, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és egy kevés vizet, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Vizet is adunk hozzá, de nem sokat, mert a hús és a zöldségek még engednek levet.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. 30 percig főzzük. Ha elkészült, belekanalazzuk a fészkekbe. A fészkek tetejét megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
  5. Lassú tűzön a 6 dkg olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, illetve a reszelt sajtot. Szépen rákanalazzuk a sajtmártást is a fészkek tetejére.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtmártás teteje.
  7. Ha elkészült, óvatosan kiemelünk egy fészket a salátáskanál és a villa segitségével, majd snidlinggel meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 31X23

Szintén a receptgyűjteményemben találtam ezt a receptet. Eredetileg csak zöldségekkel és jóval kevesebb sajttal készül. Nekem olyan "semilyennek" tűnt az eredeti recept, és ezért változtattam rajta. De variációk szempontjából határ a csillagos ég, hiszen a lényeg a tésztafészek :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!