r
Nosalty Logó

Tésztában sült zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mislenbaba
Tésztában sült zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3172 micro
Összesen 603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2069 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12689 micro
Összesen 2405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit sós vízben egy picit előfőzzük.
  2. A cukkinit meghámozzuk, felkarikázzuk
  3. A gombát felszeleteljük
  4. Az olívaolajat és egy kis vajat serpenyőben melegítünk.
  5. Beletesszük a cukkiniket, és mindkét oldalát megpirítjuk, kiszedjük.
  6. Ezután a gombákat beletesszük a serpenyőbe, és megfonnyassztjuk, egy kis sóval és borssal meghintjük.
  7. A gombához tesszük a brokkolit és a cukkínit, a fokhagymát, a petrezselymet, kakukkfüvet és a balzsamecetet.
  8. Egy pár percig nagy lángon összesütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, még 2-3 percig főzzük.
  9. Egy kerámia sütőformát kivajazunk, és ebbe helyezzük a leveles tésztánk felét.
  10. Beletesszük a zöldségeket, majd ráhelyezzük a sajtot.
  11. Befedjük a tészta másik felével.
  12. Villával megszurkáljuk, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10450
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Egy kis kotyvasztásnak indult, de valami hihetetlen finom ízek jöttek elő a végére.  A sütőforma kb. egy tortaforma nagyságú kerámia edényke.  Nem bírtam ki, hogy  ne látszódjon az a mézes-mázas csirkeszárny is, amit Mrs Smith-éktől van. Egy kicsit reklámozom, mert megéri.  Köszönet érte

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...