r
Nosalty Logó

Tészta fekete szójabab szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Tészta fekete szójabab szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 1468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7017.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    4160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1318 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 2931 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket megmossuk, 1½ cm-es kockákra vágjuk, és csészében kimérjük.
  2. Készre sütjük a hasaalja szalonnát egy nagy, mély wokban 1 evőkanál növényi olajjal. Kb. 4-5 percig süssük, amíg aranybarna és ropogós lesz.
  3. A kisült zsírt távolítsuk el.
  4. Mehet hozzá a retek, és süssük 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a burgonyát, hagymát, cukkinit, és folymatosan keverve süssük 3 percig.
  6. A wok közepéről húzzuk félre a zöldségeket, csináljunk egy kis helyet, ahová beletehetjük a 2 evőkanálnyi olajat és a ¼ csésze fekete szójabab pasztát. Egy fakanállal kevergetve egy percig süssük a pasztát.
  7. Ezután keverjünk mindent egybe.
  8. Adjunk hozzá 2 bögre vizet, és lefedve főzzünk 10-15 percig.
  9. Az idő leteltével kóstoljuk meg a retket és burgonyát. Ha teljesen megfőttek, lassan, apránként adjuk hozzá a keményítős, cukros vizet, miközben folyamatosan keverjük.
  10. Adjuk hozzá a szezámolajat, és vegyük le lángról.
  11. Tálaljuk a Jjajangmyeon tésztával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6299
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Ez egy koreai étel, bár van egy nagyon hasonló kínai is (zhajiangmian), de néhány hozávalóban eltérnek egymástól. Jjang jelentése: sült mártás. Myeon jelentése: tészta. Tészta helyett tálalhatjuk rizzsel. (jjajangbap) A zöldségek igazából tetszés szerint variálhatók, gazdagítható más felével is. Mindenhol máshogyan készítik. A nehezen beszerezhető hozzávalókat lehet helyettesíteni (de nem érdemes): koreai retek helyett daikon vagy jégcsapretek, Jjajangmyeon tészta helyett spagetti, hasaalja-szalonna helyett valamilyen zsíros sertéshús.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...