Teriyaki szószos csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
418
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csirkéhez
-
500g csirkecomb556 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g szaké13 kcal
A teriyaki szószhoz
Összesen
835
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csirkéhez
-
83.6g csirkecomb93 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
1.7g szaké2 kcal
A teriyaki szószhoz
Összesen
139
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 113.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
418
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2055.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 1337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 227.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
835
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
2 db csirkecomb
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 ml szaké
A teriyaki szószhoz
-
20 ml szaké
-
20 ml mirin
-
2 ek szójaszósz
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
- Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
- Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
- Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
- Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
- Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
- Találaljuk rizzsel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12765
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
Egyik legismertebb japán étel. A teriyaki szósz csak 3 alapanyagból áll: mirin (magas cukortartalmú, sűrű rizsbor), japán szójaszósz (sötétebb mint a kínai és nem olyan sós), szaké/sake (japán rizsbor). Akkor van jól elkészítve a teriyaki csirke, ha a mirinben található (és a hozzáadott) cukor már karamelizálódott a húson, de még nem égett oda. Ügyeljünk a hőmérséklet szabályozásra!