r
Nosalty Logó

Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu

Walaky
Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Cukkiniragu

Rizsréteg

690
Kalória
31.2g
Fehérje
37g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
318.4g
Víz
125.5g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2620 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    4610 micro
Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Cukkiniragu

  1. Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a szeletelt baconszalonnát vastagabb csíkokra, a húst kockákra vagy vékony csíkokra, a sajtokat vékony lyukú reszelőn lereszeljük - külön, külön edénykébe.
  2. A zsiradékokat felhevítjük, rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, kissé megpirítjuk, de nem kell túlpirítani! Erre szórjuk a húskockákat, hagymát, az átnyomott fokhagymákat, s együtt dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, s még egy kicsit - előtte sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Ezt követően jöhet rá a paradicsom, így addig rotyogtatjuk, míg a paradicsom kissé összeesik. Erre jön a cukkini, a ketchup, a fűszerkeverék, az ételízesítő (ízlés szerint), melyeket jól összekavarunk, lefedünk, s addig pároljuk, míg megpuhul a hús és a cukkini.
  4. Ha készen van a ragunk, felöntjük a tejszínnel, s annyi reszelt sajtot teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk, miután a sajtok elolvadtak.
  5. Egy hőálló tepsit - én jénaiban készítettem - a ragu szaftjával kikenünk, beleöntjük a sajtos rizst, erre a ragut egyengetjük el, majd reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. 200 fokon, alsó-felső sütéssel, sercegésig sütjük, majd levesszük 160 fokra, s addig sütjük, még szép színű lesz a teteje!
  7. Miután elkészült, kissé pihentetjük, s lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Rizsréteg

  1. Az olajat felmelegítjük, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
  2. Megvárjuk, míg felforr, majd lefedve, tartalék (lassú) lángon addig főzzük, míg a vizet magába szívja - egyszer, kétszer megkavarjuk -, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, s hagyjuk lefedve kihűlni. Ezt célszerű reggel elkészíteni, ha ebédre szeretnénk.
  3. Ha kihűlt, kiöntjük egy tálba, összekeverjük a reszelt sajttal, majd mehet a tepsibe, amikor már szükségünk van rá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23x6

Minden összetevőjét szeretjük ennek a finomságnak.......nem szeretjük a száraz ételeket, így ezekből az alapanyagokból ezt az ízletes, zamatos étket ötlöttem ki......mondhatom, mindenki örömére......nagyon-nagyon ízlett, nagyon-nagyon finom......a legelső után már sokszor készítettem, kisebb változtatásokkal :) ........ajánlom kipróbálásra, akár hétvégi ebédnek is......melegítve is mennyei eledel, még talán finomabb, mint "új" korában :) .......hosszúnak, macerásnak tűnhet, de az csupán a hozzávalók sokasága miatt lehetséges, egyébként gyorsan összedobható.....

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...