Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Cukkiniragu
-
8g vaj60 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Rizsréteg
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Cukkiniragu
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Rizsréteg
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
Cukkiniragu
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
9.2g bacon36 kcal
-
8.3g csirkemellfilé10 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.8g paradicsom3 kcal
-
7.4g cukkini1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g ketchup2 kcal
-
7.4g főzőtejszín10 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
-
1.8g füstölt sajt6 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
Rizsréteg
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 318.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2620 micro
-
Lut-zea 768 micro
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.2 g
Zsír
-
Összesen 276.6 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8136.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1711 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 2250 mg
-
Nátrium 3652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1910.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1412 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 1199 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15720 micro
-
Lut-zea 4610 micro
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 581 micro
-
Lut-zea 170 micro
Hozzávalók
Cukkiniragu
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1 db csirkemellfilé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
4 közepes db paradicsom
-
1 közepes db cukkini
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek ketchup
-
200 ml főzőtejszín
Rizsréteg
Elkészítés
Cukkiniragu
- Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a szeletelt baconszalonnát vastagabb csíkokra, a húst kockákra vagy vékony csíkokra, a sajtokat vékony lyukú reszelőn lereszeljük - külön, külön edénykébe.
- A zsiradékokat felhevítjük, rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, kissé megpirítjuk, de nem kell túlpirítani! Erre szórjuk a húskockákat, hagymát, az átnyomott fokhagymákat, s együtt dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, s még egy kicsit - előtte sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Ezt követően jöhet rá a paradicsom, így addig rotyogtatjuk, míg a paradicsom kissé összeesik. Erre jön a cukkini, a ketchup, a fűszerkeverék, az ételízesítő (ízlés szerint), melyeket jól összekavarunk, lefedünk, s addig pároljuk, míg megpuhul a hús és a cukkini.
- Ha készen van a ragunk, felöntjük a tejszínnel, s annyi reszelt sajtot teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk, miután a sajtok elolvadtak.
- Egy hőálló tepsit - én jénaiban készítettem - a ragu szaftjával kikenünk, beleöntjük a sajtos rizst, erre a ragut egyengetjük el, majd reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
- 200 fokon, alsó-felső sütéssel, sercegésig sütjük, majd levesszük 160 fokra, s addig sütjük, még szép színű lesz a teteje!
- Miután elkészült, kissé pihentetjük, s lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
Rizsréteg
- Az olajat felmelegítjük, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
- Megvárjuk, míg felforr, majd lefedve, tartalék (lassú) lángon addig főzzük, míg a vizet magába szívja - egyszer, kétszer megkavarjuk -, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, s hagyjuk lefedve kihűlni. Ezt célszerű reggel elkészíteni, ha ebédre szeretnénk.
- Ha kihűlt, kiöntjük egy tálba, összekeverjük a reszelt sajttal, majd mehet a tepsibe, amikor már szükségünk van rá!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x23x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9420
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.
Ajánló
Én ezt 6 főre írtam, de ez hozzávetőleges, attól függ, ki fogyasztja, milyen a befogadóképessége! :) Ha maradna, nem kell megijedni, mert melegítve is mennyei! A tepsi mérete is hozzávetőleges! Ha magasabbat szeretnénk, akkor kisebb méretű tepsibe rétegezzük, ha laposabbat szeretnénk, akkor nagyobb méretű tepsibe rétegezzük! Amikor elkészül a ragu és a rizs is, lehet látni, mekkora tepsibe szeretnénk elkészíteni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Minden összetevőjét szeretjük ennek a finomságnak.......nem szeretjük a száraz ételeket, így ezekből az alapanyagokból ezt az ízletes, zamatos étket ötlöttem ki......mondhatom, mindenki örömére......nagyon-nagyon ízlett, nagyon-nagyon finom......a legelső után már sokszor készítettem, kisebb változtatásokkal :) ........ajánlom kipróbálásra, akár hétvégi ebédnek is......melegítve is mennyei eledel, még talán finomabb, mint "új" korában :) .......hosszúnak, macerásnak tűnhet, de az csupán a hozzávalók sokasága miatt lehetséges, egyébként gyorsan összedobható.....