r
Nosalty Logó

Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Tepsis, réteges, sajtszószos cukkiniragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Cukkiniragu

Rizsréteg

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2620 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8136.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    3652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    667 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1199 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    4610 micro
Összesen 4131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    581 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Cukkiniragu

Rizsréteg

Elkészítés

Cukkiniragu

  1. Úgy praktikus, ha mindent, amit kell, feldarabolunk (először tisztítunk, mosunk): a hagymákat vastagabb szeletekre, a paradicsomot kockákra, a cukkinit kockákra, a szeletelt baconszalonnát vastagabb csíkokra, a húst kockákra vagy vékony csíkokra, a sajtokat vékony lyukú reszelőn lereszeljük - külön, külön edénykébe.
  2. A zsiradékokat felhevítjük, rádobjuk a felcsíkozott szalonnát, kissé megpirítjuk, de nem kell túlpirítani! Erre szórjuk a húskockákat, hagymát, az átnyomott fokhagymákat, s együtt dinszteljük, amíg a hús kifehéredik, s még egy kicsit - előtte sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Ezt követően jöhet rá a paradicsom, így addig rotyogtatjuk, míg a paradicsom kissé összeesik. Erre jön a cukkini, a ketchup, a fűszerkeverék, az ételízesítő (ízlés szerint), melyeket jól összekavarunk, lefedünk, s addig pároljuk, míg megpuhul a hús és a cukkini.
  4. Ha készen van a ragunk, felöntjük a tejszínnel, s annyi reszelt sajtot teszünk bele, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk, miután a sajtok elolvadtak.
  5. Egy hőálló tepsit - én jénaiban készítettem - a ragu szaftjával kikenünk, beleöntjük a sajtos rizst, erre a ragut egyengetjük el, majd reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  6. 200 fokon, alsó-felső sütéssel, sercegésig sütjük, majd levesszük 160 fokra, s addig sütjük, még szép színű lesz a teteje!
  7. Miután elkészült, kissé pihentetjük, s lehet tálalni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

Rizsréteg

  1. Az olajat felmelegítjük, fehéredésig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
  2. Megvárjuk, míg felforr, majd lefedve, tartalék (lassú) lángon addig főzzük, míg a vizet magába szívja - egyszer, kétszer megkavarjuk -, majd lekapcsoljuk alatta a lángot, s hagyjuk lefedve kihűlni. Ezt célszerű reggel elkészíteni, ha ebédre szeretnénk.
  3. Ha kihűlt, kiöntjük egy tálba, összekeverjük a reszelt sajttal, majd mehet a tepsibe, amikor már szükségünk van rá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9420
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Ajánló

Én ezt 6 főre írtam, de ez hozzávetőleges, attól függ, ki fogyasztja, milyen a befogadóképessége! :) Ha maradna, nem kell megijedni, mert melegítve is mennyei! A tepsi mérete is hozzávetőleges! Ha magasabbat szeretnénk, akkor kisebb méretű tepsibe rétegezzük, ha laposabbat szeretnénk, akkor nagyobb méretű tepsibe rétegezzük! Amikor elkészül a ragu és a rizs is, lehet látni, mekkora tepsibe szeretnénk elkészíteni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden összetevőjét szeretjük ennek a finomságnak.......nem szeretjük a száraz ételeket, így ezekből az alapanyagokból ezt az ízletes, zamatos étket ötlöttem ki......mondhatom, mindenki örömére......nagyon-nagyon ízlett, nagyon-nagyon finom......a legelső után már sokszor készítettem, kisebb változtatásokkal :) ........ajánlom kipróbálásra, akár hétvégi ebédnek is......melegítve is mennyei eledel, még talán finomabb, mint "új" korában :) .......hosszúnak, macerásnak tűnhet, de az csupán a hozzávalók sokasága miatt lehetséges, egyébként gyorsan összedobható.....

Hozzávalók

Cukkiniragu

Rizsréteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...