r
Nosalty Logó

Tepsis pisztráng zöldfűszeres balzsamozással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis pisztráng zöldfűszeres balzsamozással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 274 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    743 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2276 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 548 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megmossuk, 3-3 helyen beirdaljukmindkét oldalán, majd enyhén besózzuk.
  2. Elkészítjüka balzsamozáshoz a szószt: kifacsarjuka citrom levét, összeaprítjuka petrezselymet, lereszeljüka fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel kicsit pépesítíjük.
  3. Alufóliávalvagy sütőpapírral bélelt, 1-2 csepp olívaolajjal kikent tepsire helyezzüka halakat. Mindkét oldalon és belül is bekenegetjüka szósszal, és a hasukba beleteszünkmég 1-2 babérlevelet és 1-2 szelet hagymát.
  4. 25-30 percig 180 fokon sütjük, amíg a farka ropogóssá nem sül,és a hal elkezd kicsit pirulni.Joghurtos kínai kel salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11896
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges, finom, különleges és könnyen elkészíthető ételre vágytunk. Még a nem túl halbarát Férj is finomnak találta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...