r
Nosalty Logó

Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 2155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tepsis tarjához

Összesen 131 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 539 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tepsis tarjához

Elkészítés

A tepsis tarjához

  1. A mustárt elkeverjük a mézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belevágunk egy rozmaringágat. A négy gerezd fokhagymát is belezúzzuk a pácba, valamint belecsorgatunk 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük, majd megforgatjuk benne a sertéstarját. Az így bepácolt húst frissentartó fóliával lefedett tálban legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk, az újburgonyát megmossuk és mindegyik szemet felezzük (ha nagyobbak, tovább daraboljuk). A jénai tál mély aljába tesszük a zöldségeket, rájuk csorgatunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a maradék két rozmaringággal ízesítjük.
  3. A bepácolt húst a zöldségágyra helyezzük. A lefedett jénait a sütőbe toljuk, ahol 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, így további 25 percet adunk a húsnak pirulni.
  4. A megsült húst a zöldségkörettel és savanyúsággal tálaljuk, azon melegében.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 8201
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival
Lakos Benedek 373 recept

Kiváló és szaftos sült tarja készíthető jénai edényben: nem elég, hogy minden zamat az üvegtálon belül, tehát az ételben marad, de még zöldségköretet is készíthetünk a főétellel egyszerre. Kész főnyeremény!

Hozzávalók

A tepsis tarjához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...