Tepsis mustáros tarja sült újkrumplival
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tepsis tarjához
-
125g újkrumpli77 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
175g sertéstarja326 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
6g méz19 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
539
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tepsis tarjához
-
500g újkrumpli308 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
700g sertéstarja1302 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
25g méz76 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2155
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tepsis tarjához
-
30.1g újkrumpli19 kcal
-
10.2g lilahagyma4 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
42.2g sertéstarja78 kcal
-
1.8g mustár1 kcal
-
1.5g méz5 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
1.3g rozmaring2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 848 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 281.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
539
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3392 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 1712 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1126.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
2155
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
131
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tepsis tarjához
-
500 g újkrumpli
-
1 nagy db lilahagyma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
700 g sertéstarja
-
3 ek mustár
-
1 ek méz
-
4 ek olívaolaj
-
3 szál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A tepsis tarjához
- A mustárt elkeverjük a mézzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belevágunk egy rozmaringágat. A négy gerezd fokhagymát is belezúzzuk a pácba, valamint belecsorgatunk 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük, majd megforgatjuk benne a sertéstarját. Az így bepácolt húst frissentartó fóliával lefedett tálban legalább egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A hagymákat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk, az újburgonyát megmossuk és mindegyik szemet felezzük (ha nagyobbak, tovább daraboljuk). A jénai tál mély aljába tesszük a zöldségeket, rájuk csorgatunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a maradék két rozmaringággal ízesítjük.
- A bepácolt húst a zöldségágyra helyezzük. A lefedett jénait a sütőbe toljuk, ahol 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, így további 25 percet adunk a húsnak pirulni.
- A megsült húst a zöldségkörettel és savanyúsággal tálaljuk, azon melegében.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 101
- Össznézettség: 8603
- Feltöltés dátuma: 2024. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Kiváló és szaftos sült tarja készíthető jénai edényben: nem elég, hogy minden zamat az üvegtálon belül, tehát az ételben marad, de még zöldségköretet is készíthetünk a főétellel egyszerre. Kész főnyeremény!