r
Nosalty Logó

Tepsis karfiol Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Tepsis karfiol Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1872.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2748 micro
Összesen 1361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, karikákra felvágjuk. A karfiolt rózsaira szedjük. Mindkettőt enyhén sós vízben nem teljesen puhára megfőzzük, leszűrjük, félretesszük.
  2. A füstölt tarját nagyon apró kockákra vágjuk úgy, mintha petrezselymet aprítanánk. Keverőtálkában összedolgozzuk a tejföllel-tejszínnel, mustárral, és egy tojássárgájával. Hozzáadjuk a durvára vágott petrezselymet is, megsózzuk és borsozzuk.
  3. Egy közepes tepsiben felolvasztunk egy evőkanál vajat, ebben megforgatjuk a karfiolrózsákat. Szépen elrendezzük, és a krumplikarikákat közéjük dugdossuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a reszelt parmezán 2/3-val. Az egészre pedig ráöntjük a tejfölös keveréket. Vajkockákat tehetünk a tetejére ízlés szerint.
  4. 180 fokon addig sütjük, míg az öntet megkocsonyásodik és a karfiol teteje megpirul. Ekkor megszórjuk a maradék parmezánnal, és tálaljuk. A nagyon apróra metélt tarja finom ropogós lesz, olyan, mint a pirított zsemlemorzsa, csak ízesebb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 31467
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepsis karfiol Márti konyhájából
Marti48 317 recept

A karfiol-burgonya kicsit unalmas kettősét feldobtam a leírásban található öntettel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...