r
Nosalty Logó

Tepsis húsos krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Tepsis húsos krumpli
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1033
Kalória
52.9g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
71.5g
Zsír
429.1g
Víz
239.7g
Koleszterin
4.3g
Rost
9.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1033 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.9 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7940.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    2275 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    3108 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1716.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon a felkarikázott póréhagymát épp csak megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát,rátesszük a darált húst, és zsírjára pirítjuk.
  2. Ízesítjük a sóval, borssal, chiliveléspirospaprikával.
  3. Ezalatt a megtisztított krumplit vékony karikára vágjuk, és néhány perc alatt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leöntjük a levét.
  4. A tejszínt, tejfölt, krémsajtot elkeverjük a 8 fűszerkeverékkel,kb. a fele mennyiségűdurvárareszelt sajttal,sózzuk ésborsozzuk.
  5. A krumplit egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a húsos masszát, és egyenletesen elosztjuk a tejszínes-sajtoskrémet.
  6. A maradék kb. 100 g sajtot finom lyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 20-30 percet sütjük, míg szépen megpirul a teteje. (Ha van grill a sütőnkben,meggyorsíthatjuk vele az utolsó néhány percben.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Néhány napja a tvben láttam egy reklámot. Csak beletesszük a krumplit a tesibe, húst rakunk rá, ráöntjük a zacskós-öntetet, és készre sütjük. Azt sugallta, hogy szinte ennyi idő alatt el is készül a család vacsorája. Ezt azért rögtön lehet gondolni, hogy nem ennyi időbe telik, és milyen szörnyen egyszerű, de hát a reklámfogások már csak ilyenek... Ez adta az ihletet, hogy elkészítsem. És ha már, akkor "egészségesebb" változatban, mert egyébként tényleg nagyon jó ötlet. Az "E" betűket elhasználtam a címében és a leírásban, ízfokozóként jó sok igazi fűszert tettem bele, csomósodásgátlóként némi olívaolaj-tejszín-tejföl triumvirátussal dúsítottam, stb. Egyébként nem tudom mi van abban a zacsiban, de a mi ételünkben "csak" jóindulatú alkotórészek voltak, és szerintem legalább olyan jóra sikeredett, mint a reklámos változat. Mindenesetre, köszi az ötletet! :-) A 8 fűszerkeveréket az egyik bevásárlóközpontban vettem, mélyhűtött, apróra vágott. Nagyon finom, csak ajánlani tudom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!