Tepsis csirkecombok vadasan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Miss Lemon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
53g sárgarépa19 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g fekete bors2 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
17g ecet3 kcal
-
117g víz0 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Összesen
223
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
8g só0 kcal
-
4g fekete bors10 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g ecet18 kcal
-
700g víz0 kcal
-
750g csirkecomb835 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13.7g sárgarépa5 kcal
-
3.9g fehérrépa2 kcal
-
11.1g zeller4 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g fekete bors0 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.3g ecet1 kcal
-
30g víz0 kcal
-
32.1g csirkecomb36 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
57
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 931.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 270.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3938 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
223
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5588.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1070 mg
-
Nátrium 3893 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1625.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2584 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 9903 micro
-
β-karotin 23631 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1110 micro
Összesen
1336
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 424 micro
-
β-karotin 1012 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 kávéskanál só
-
2 tk fekete bors
-
3 cm gyömbér
-
3 db babérlevél
-
1 dl ecet
-
7 dl víz
-
3 db csirkecomb
-
1 ek vaj
-
2 dkg finomliszt
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk, majd a fűszereket a vízzel és az ecettel feltesszük forrni. Amint felforrt, lekapcsoljuk a tüzet, és beletesszük a megtisztított, alsó- és felsőcombokra szétszedett csirkecombokat. Állni hagyjuk legalább 2 órát.
- Ezután a csirkecombokat egy tepsibe szedjük, az ecetes levet leszűrjük, a zöldségeket és a fűszereket a combok köré rendezzük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Az ecetes vízre már nem lesz szükségünk.
- Ha megsült a csirke, egy tálra szedjük a zöldségekkel együtt. A fennmaradt szaftját leszűrjük.
- Egy lábosban a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a szaftot és a kevés lisztet, majd kevergetve besűrítjük. Ezzel a szósszal locsoljuk meg tálalás előtt a húst és a sült zöldségeket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 354
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 26135
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.
Ajánló
Én polentát készítettem hozzá, de rizzsel is finom lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Miss Lemon
84 recept
A recept Rézi néni Szegedi szakácskönyvéből való, bár távolról sem hasonlít az eredetire. Ott kacsával készül, a hús két napig áll az ecetes-fűszeres vízben, és végül nyersen kerül fogyasztásra. Vadas ételekhez nem különösebben hasonlít, viszont az ecettől nagyon puha és pikáns ízű lesz a csirke húsa. Részletek itt.