r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecombok vadasan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Tepsis csirkecombok vadasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5588.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    3893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    9903 micro
  • β-karotin
    23631 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk, majd a fűszereket a vízzel és az ecettel feltesszük forrni. Amint felforrt, lekapcsoljuk a tüzet, és beletesszük a megtisztított, alsó- és felsőcombokra szétszedett csirkecombokat. Állni hagyjuk legalább 2 órát.
  2. Ezután a csirkecombokat egy tepsibe szedjük, az ecetes levet leszűrjük, a zöldségeket és a fűszereket a combok köré rendezzük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Az ecetes vízre már nem lesz szükségünk.
  3. Ha megsült a csirke, egy tálra szedjük a zöldségekkel együtt. A fennmaradt szaftját leszűrjük.
  4. Egy lábosban a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a szaftot és a kevés lisztet, majd kevergetve besűrítjük. Ezzel a szósszal locsoljuk meg tálalás előtt a húst és a sült zöldségeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 354
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 26135
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 13.

Ajánló

Én polentát készítettem hozzá, de rizzsel is finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept Rézi néni Szegedi szakácskönyvéből való, bár távolról sem hasonlít az eredetire. Ott kacsával készül, a hús két napig áll az ecetes-fűszeres vízben, és végül nyersen kerül fogyasztásra. Vadas ételekhez nem különösebben hasonlít, viszont az ecettől nagyon puha és pikáns ízű lesz a csirke húsa. Részletek itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...