r
Nosalty Logó

Tepsiben sült süllő, csuka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült süllő, csuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 1773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Összesen 75 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1426.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1186 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    2487 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    4742 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. Az előzőleg megtisztított halat besózzuk, és állni hagyjuk!
  2. Addig elkészítjük a halfűszer-keveréket. Pirospaprikát, sót, borsot, fokhagymaport, majorannát összekeverünk ízlés szerint! (Én tettem bele felaprított házi citromfüvet is!)
  3. A halat beírdaljuk, megkenjük a citromlés olajjal, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
  4. A beírdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk.
  5. A csíkokra vágott sonkával betekerjük a halat.
  6. Kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a hagymakarikákat.
  7. Utoljára még sót szórunk az egészre, nem sokat! Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 45 percig sütjük.
  8. Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát, a fölösleges olajos keveréket leöntük róla, és további 10 percig sütjük.
  9. Petrezselymes burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 114485
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Karácsonyra is bátran ajánlom!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt mondják a süllő Angliában a királyok eledele! Még szerencse, hogy a párom horgász mániás! Mi szeretjük a halat, és van 1 jó tulajdonsága, hogy nagyon egészséges is. Ugyanezzel a módszerrel készítettem el csukát és pontyot is.

Hozzávalók

A halhoz

A fűszerezéshez

A kenéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...