r
Nosalty Logó

Tepertős kiflik Iluskától

Iluska
Tepertős kiflik Iluskától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

711
Kalória
19.8g
Fehérje
74.2g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
46.6g
Víz
128.7g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4427.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    2665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 2842 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejföl egy részében keverjük el, és futassuk fel a friss élesztőt.
  2. A kimért lisztbe tesszük a sót, a tarkaborsot, a kis tojásokat, a darált tepertőt, a puha zsírt, tejszínt, az élesztővel elkevert tejfölt, és a maradék tejfölt is. Nagyon jól alaposan gyúrjuk össze.
  3. Enyhén lisztezzük be, és letakarva, langyos helyen kelesztjük kb. 1 óráig.
  4. Most jön a hajtogatás! Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. Átkenjük vékonyan az olvasztott zsírral, kevés reszelt sajttal megszórjuk, és hajtogatjuk. Balról jobbra középig, jobbról balra a másik tésztáig. Fentről lefelé középig, és alulról felfelé a tésztáig. Hagyjuk pihenni 20 percet.
  5. Ismét kinyújtjuk, átkenjük a zsírral, kevés sajttal szórjuk, és ugyanúgy hajtogatjuk. 20 percet ismét pihentetjük. Ismét kinyújtjuk, lekenjük zsírral, sajttal szórjuk, hajtogatjuk. Kis időre félretesszük. Végül enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra 1 cm vastagra. Háromszögeket vagdosunk és a vastagabb részétől feltekerjük kifliformára.
  6. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, ne olyan szorosan. Tojássárgájával átkenjük, kevés lenmaggal megszórjuk és 200 fokon megsütjük barnás színűre. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Inkább a pogácsa a megszokott a tepertős tésztából, mégis én kifliket készítettem....és annyira jó foszlós, puha lett.Nagyon megjött a kedvem az íze után, hogy többször elkészítsem..... :-)))

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...