Tepertőkrémes-káposztás burgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztás burgonyához
-
28 kcal
-
102g vöröshagyma37 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
320g burgonya185 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
A tepertőkrémhez
Összesen
1288
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztás burgonyához
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g só0 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
1600g burgonya924 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
750g savanyú káposzta143 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
A tepertőkrémhez
Összesen
6437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztás burgonyához
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
11.1g főtt tojás17 kcal
-
29.5g burgonya17 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.5g víz0 kcal
-
13.8g savanyú káposzta3 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
3.7g trappista sajt13 kcal
A tepertőkrémhez
Összesen
119
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2994 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 1714 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 775.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
1288
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.4 g
Zsír
-
Összesen 480.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2705 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14970.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 2505 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 3022 mg
-
Nátrium 8568 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 3876.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 564 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 771 micro
-
Kolin: 2120 mg
-
Retinol - A vitamin: 1968 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4474 micro
Összesen
6437
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A káposztás burgonyához
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
10 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
1 l víz
A tepertőkrémhez
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 teáskanál mustár
Elkészítés
A káposztás burgonyához
- A burgonyát sós vízben, héjastól feltesszük főni, kb. 45-50 perc alatt kész (minőségtől és nagyságtól is függ), a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos kivesszük, pucolható.
- Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, és kb. 12 perc után kikapcsoljuk, azt is a vízben hagyjuk kihűlni, majd pucolhatjuk, tojásszeletelővel vágjuk fel.
- A hagymákat lereszeljük.
- A káposztát egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük, deszkán, éles késsel, kicsire vágjuk fel.
- Lábasban az olajon a vöröshagymát és fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a savanyú káposztát, és kicsi lángon, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, és pirítjuk, kb. 15-20 perc alatt.
- A burgonyát pucoljuk, ha langyos, és felszeleteljük.
- A tojásokat, ha megfőttek és langyosak, pucoljuk, és felkarikázzuk.
- A tepsi alját kirakjuk a burgonyaszeletekkel, két sor, erre jön a hagymás-káposzta, erre rakunk egy sor kézzel morzsolt tepertőkrémet, erre jön egy sor főtt tojás, erre a következő sor burgonyakarika, erre megint a tepertőkrémet morzsoljuk a burgonyára, legvégül az utolsó sor burgonyakarika kerül.
- Befedjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a már előmelegített sütőbe téve, 20-25 perc alatt, összepirítjuk az egész rakottat, a sajt aranybarna lesz.
- Ha kész, kicsit várjunk, hogy éles késsel felkockázva, kiszedhessük, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2955
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Ajánló
Finom bor. Tejföl, aki gondolja: esetleg fehér kenyér.( Már a tepertőkrém miatt ).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A húsboltban, a szokásos hétvégén mit főzzek húsok vásárlásakor, felfedeztem egy finomnak látszó terméket, amit előttem sok ismerős vásárolt. Nagyon érdekesnek találtam, és meg is mozgatta a fantáziámat, hogy mit is lehetne vele kezdeni, ha a pirítós kenyérre kenve, már talán unalmassá válik. Ekkor született ez az ötlet :-). Lesz ismétlés. :-)))