r
Nosalty Logó

Tepertőkrémes-káposztás burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tepertőkrémes-káposztás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 6437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2994 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 1288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.4 g

Zsír

  • Összesen
    480.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14970.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2505 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3022 mg
  • Nátrium
    8568 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3876.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    564 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    2120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4474 micro
Összesen 6437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Elkészítés

A káposztás burgonyához

  1. A burgonyát sós vízben, héjastól feltesszük főni, kb. 45-50 perc alatt kész (minőségtől és nagyságtól is függ), a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos kivesszük, pucolható.
  2. Sós vízben feltesszük főni a tojásokat, és kb. 12 perc után kikapcsoljuk, azt is a vízben hagyjuk kihűlni, majd pucolhatjuk, tojásszeletelővel vágjuk fel.
  3. A hagymákat lereszeljük.
  4. A káposztát egy szűrőbe tesszük, a levét lecsepegtetjük, deszkán, éles késsel, kicsire vágjuk fel.
  5. Lábasban az olajon a vöröshagymát és fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, majd beletesszük a savanyú káposztát, és kicsi lángon, fedő alatt, néhányszor megkeverve, puhára pároljuk, és pirítjuk, kb. 15-20 perc alatt.
  6. A burgonyát pucoljuk, ha langyos, és felszeleteljük.
  7. A tojásokat, ha megfőttek és langyosak, pucoljuk, és felkarikázzuk.
  8. A tepsi alját kirakjuk a burgonyaszeletekkel, két sor, erre jön a hagymás-káposzta, erre rakunk egy sor kézzel morzsolt tepertőkrémet, erre jön egy sor főtt tojás, erre a következő sor burgonyakarika, erre megint a tepertőkrémet morzsoljuk a burgonyára, legvégül az utolsó sor burgonyakarika kerül.
  9. Befedjük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és a már előmelegített sütőbe téve, 20-25 perc alatt, összepirítjuk az egész rakottat, a sajt aranybarna lesz.
  10. Ha kész, kicsit várjunk, hogy éles késsel felkockázva, kiszedhessük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2951
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Finom bor. Tejföl, aki gondolja: esetleg fehér kenyér.( Már a tepertőkrém miatt ).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tepertőkrémes-káposztás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

A húsboltban, a szokásos hétvégén mit főzzek húsok vásárlásakor, felfedeztem egy finomnak látszó terméket, amit előttem sok ismerős vásárolt. Nagyon érdekesnek találtam, és meg is mozgatta a fantáziámat, hogy mit is lehetne vele kezdeni, ha a pirítós kenyérre kenve, már talán unalmassá válik. Ekkor született ez az ötlet :-). Lesz ismétlés. :-)))

Hozzávalók

A káposztás burgonyához

A tepertőkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...