Tenger gyümölcsei tészta Ritutól
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Ritu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
38g tintahal35 kcal
-
38g koktélrák27 kcal
-
25g kagyló13 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
730
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g tintahal138 kcal
-
150g koktélrák107 kcal
-
100g kagyló52 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2916
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
12.4g tintahal11 kcal
-
12.4g koktélrák9 kcal
-
8.3g kagyló4 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
-
8.3g bacon32 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
8.3g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
41.3g tészta153 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
Összesen
239
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1675.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
730
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 78.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6702.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 486 mg
-
Kálcium 920 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 2324 mg
-
Nátrium 2486 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 535.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1333 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2756 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2715 micro
Összesen
2916
kcal
- 13% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 212 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg tintahal
-
15 dkg koktélrák
-
10 dkg kagyló
-
2 ek olívaolaj
-
10 dkg bacon
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db paradicsom
-
2 kávéskanál olasz fűszerkeverék
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Feltesszük a vizet a tésztának pici olajjal és sóval. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, addig elkészítjük a szószt.
- A szósz előkészítéséhez a fokhagymát megpucoljuk, szétzúzzuk. A bacont pici kockákra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A felengedett tenger gyümölcseit átmossuk, és kézzel kipréseljük belőle a vizet.
- Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb edényben (később a tészta beleférjen), és bele is rakjuk a bacont. Ha erősen megpirult, akkor a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és éppen csak megpirítjuk. Vigyázzunk, nehogy túlpiruljon, mert keserű lesz.
- Majd belerakjuk a tenger gyümölcsét és a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Ha kell, egy pici vizet öntünk hozzá, hogy ne legyen száraz.
- Amikor a szósz elkészült, akkor a petrezselyemmel megszórjuk, de már nem főzzük tovább.
- A megfőtt tésztát leszűrjük, a szósszal összeforgatjuk. Tálaláskor parmezánt vagy trappista sajtot reszelünk rá igény szerint.
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8290
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ritu
4 recept
Olaszországi nyaralásunk alkalmával egy étteremben megfordultunk, ahol különböző tenger gyümölcsei tésztát szolgáltak fel nekünk. Azóta a családunk nagy rabja a tengeri "herkentyűs" ételeknek. A tenger gyümölcseivel való kísérletezgetéseknek köszönhetően ez a recept az, amely igazán visszaadja az olasz ízeket. :)