r
Nosalty Logó

Temesvári sertéstokány

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Temesvári sertéstokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2916.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    3897 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 2785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéslapockát és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
  2. Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk.
  3. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk.
  5. Annyi vizet, amennyi ellepi a húst ráöntünk, és félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot, és rászórjuk a pirospaprikát. (Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.)
  6. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.
  7. Párolt rizst, galuskát vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek. Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 182971
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Temesvári sertéstokány
Éva házias konyhája 159 recept

Ez egy nagyon finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...