r
Nosalty Logó

Temesvári sertésborda zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Temesvári sertésborda zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    5959 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    3755 micro
Összesen 2188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt kissé kiverjük, lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.
  2. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt olajban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük az apróra kockázott paprikákat és a zöldbabot (én tettem bele egy gerezd reszelt fokhagymát is). Megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, felöntjük a paradicsomlével, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, vizet még adhatunk majd hozzá.
  3. Ha megpuhult a hús és a zöldbab is, a tejfölt elkeverjük egy kiskanál liszttel, és hozzáadjuk. Összeforraljuk, és készen is van.
  4. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, én a rizs mellett döntöttem.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 12691
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden, ami paradicsomlében vagy lecsós alapon fő meg, az csakis isteni finom lehet. Használhatunk sima tv paprikát is a receptben, nem kell pontosan betartani az előírtakat, a végeredmény mindenhogy jó tud lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...