Téli fenyves habos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
36g finomliszt130 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
29g margarin209 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
3g mentaszirup7 kcal
Krém
-
113g porcukor439 kcal
-
75g margarin538 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
27g vanília fagylalt51 kcal
-
2g cukorgyöngy6 kcal
Összesen
1682
kcal
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
215g finomliszt783 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
175g margarin1255 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
120g tej67 kcal
-
15g mentaszirup42 kcal
Krém
-
680g porcukor2632 kcal
-
450g margarin3227 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
160g vanília fagylalt304 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
10097
kcal
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
Piskóta
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g margarin50 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
0.6g mentaszirup2 kcal
Krém
-
27.2g porcukor105 kcal
-
18g margarin129 kcal
-
1.2g habtejszín4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
8g habtejszín23 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
6.4g vanília fagylalt12 kcal
-
0.4g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
404
kcal
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.6 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 985 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 663 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1682
kcal
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 614.7 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 270 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 156 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3147.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 1404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1131.7 g
-
Cukor 955 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 471.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5909 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 590 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 5575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3981 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
10097
kcal
- 2% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
215 g finomliszt
-
200 g cukor
-
1 g szódabikarbóna
-
3 g sütőpor
-
1 g só
-
120 g tejföl
-
3 db tojásfehérje
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
-
120 ml tej
Krém
-
680 g porcukor
-
450 g margarin
-
3 dkg habtejszín
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
Díszítés
-
200 ml habtejszín
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 32 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Egy edényben a száraz hozzávalókat elkeverjük, egy másikban pedig a nedveseket habverővel felverjük. Kanalanként elkeverve, a szárazakhoz adjuk sima krémmé keverve.
- Három részletben, 3 db tortalapot sütünk belőle a kapcsos tortaformában 170 fokon, 30-35 percig, amíg tűpróbával megfelelő állagú nem lesz. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni őket.
Krém
- A krémhez a margarint felverjük, hozzáadjuk a cukrot, magas fokozaton habosra verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a habtejszínt, az ételfestéket és puha, sima krémmé verjük és vastagon megkenjük vele a tortapiskótákat.
Díszítés
- A habtejszínt felverjük, negyedét félretesszük és zöld ételfestéket csepegtetünk bele. A sima fehér habbal bevonjuk a tortánkat.
- Egy éles késsel, nagyon finoman 5 db tölcsért félbevágunk, különböző magasságúakra vágjuk őket az aljuknál fogva, és a habba tapasztjuk őket. A többi 3 tölcsért aljuknál megvágva különböző méretűekre alakítjuk és a torta tetején elrendezzük őket.
- Csillagvégű habzsákból, a zöld habbal halmocskákat nyomunk a téli fagyikra, így apró fenyőfákat fogunk kapni. A végén meghintjük a tortát áttetsző ehető csillámmal és a fenyőket porcukorral hintjük. Fogyasztás előtt 4 órát hűtőben hűtjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1004
- Feltöltés dátuma: 2021. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
Picipiros
76 recept