r
Nosalty Logó

Téli fenyves habos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
Téli fenyves habos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1682
Kalória
8.5g
Fehérje
188.6g
Szénhidrátok
102.4g
Zsír
78.6g
Víz
54.4g
Koleszterin
968.5mg
Rost
159.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    614.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    270 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1131.7 g
  • Cukor
    955 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3981 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 10097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 404 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 32 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Egy edényben a száraz hozzávalókat elkeverjük, egy másikban pedig a nedveseket habverővel felverjük. Kanalanként elkeverve, a szárazakhoz adjuk sima krémmé keverve.
  2. Három részletben, 3 db tortalapot sütünk belőle a kapcsos tortaformában 170 fokon, 30-35 percig, amíg tűpróbával megfelelő állagú nem lesz. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni őket.

Krém

  1. A krémhez a margarint felverjük, hozzáadjuk a cukrot, magas fokozaton habosra verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a habtejszínt, az ételfestéket és puha, sima krémmé verjük és vastagon megkenjük vele a tortapiskótákat.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük, negyedét félretesszük és zöld ételfestéket csepegtetünk bele. A sima fehér habbal bevonjuk a tortánkat.
  2. Egy éles késsel, nagyon finoman 5 db tölcsért félbevágunk, különböző magasságúakra vágjuk őket az aljuknál fogva, és a habba tapasztjuk őket. A többi 3 tölcsért aljuknál megvágva különböző méretűekre alakítjuk és a torta tetején elrendezzük őket.
  3. Csillagvégű habzsákból, a zöld habbal halmocskákat nyomunk a téli fagyikra, így apró fenyőfákat fogunk kapni. A végén meghintjük a tortát áttetsző ehető csillámmal és a fenyőket porcukorral hintjük. Fogyasztás előtt 4 órát hűtőben hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!