r
Nosalty Logó

Téli fenyves habos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Téli fenyves habos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 10097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1682 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    614.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    270 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    1404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1131.7 g
  • Cukor
    955 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3981 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 10097 kcal
  • 2% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy 32 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Egy edényben a száraz hozzávalókat elkeverjük, egy másikban pedig a nedveseket habverővel felverjük. Kanalanként elkeverve, a szárazakhoz adjuk sima krémmé keverve.
  2. Három részletben, 3 db tortalapot sütünk belőle a kapcsos tortaformában 170 fokon, 30-35 percig, amíg tűpróbával megfelelő állagú nem lesz. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni őket.

Krém

  1. A krémhez a margarint felverjük, hozzáadjuk a cukrot, magas fokozaton habosra verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a habtejszínt, az ételfestéket és puha, sima krémmé verjük és vastagon megkenjük vele a tortapiskótákat.

Díszítés

  1. A habtejszínt felverjük, negyedét félretesszük és zöld ételfestéket csepegtetünk bele. A sima fehér habbal bevonjuk a tortánkat.
  2. Egy éles késsel, nagyon finoman 5 db tölcsért félbevágunk, különböző magasságúakra vágjuk őket az aljuknál fogva, és a habba tapasztjuk őket. A többi 3 tölcsért aljuknál megvágva különböző méretűekre alakítjuk és a torta tetején elrendezzük őket.
  3. Csillagvégű habzsákból, a zöld habbal halmocskákat nyomunk a téli fagyikra, így apró fenyőfákat fogunk kapni. A végén meghintjük a tortát áttetsző ehető csillámmal és a fenyőket porcukorral hintjük. Fogyasztás előtt 4 órát hűtőben hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1001
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Téli fenyves habos torta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...