r
Nosalty Logó

Téli csirkeraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Téli csirkeraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11247.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2547 mg
  • Nátrium
    7317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    3356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    4956 micro
  • β-karotin
    11865 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Elkészítés

a leveshez

  1. Egy nagy fazékban a felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét (a melle kivételével), süssük át egy kicsit, majd dobjuk rá a megpucolt, kockára vágott zöldségeket.
  3. Megsózva pár percig pároljuk, rakjuk bele a savanyú káposztát meg a zellerlevelet, öntsük fel vízzel (úgy számolva, hogy a krumpli főzőleve is beleférjen), borsozzuk. Miután felforr, kis lángon 20 percig főzzük.

a gombóchoz

  1. A megpucolt, feldarabolt burgonyát felrakjuk annyi hideg vízben, ami éppen ellepi.
  2. Mikor megfőtt áttörjük, hagyjuk kicsit hűlni. A levet nem öntjük ki, hanem a leveshez öntjük. Gyúrjuk össze a liszttel, tojással meg a sóval. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá még 2-3 dkg lisztet. Kb. 4 cm átmérőjű gombócokat formázunk, és a levesbe rakva 10 percig főzzük.
  3. A levesből kipecázva, a forró zsíron kicsit megpirítjuk.

a habaráshoz

  1. A tejföllel elkeverjük a lisztet, majd néhány merőkanálnyi (minden adag után csomómentesre elkeverve) forró levessel elkeverjük. A gombócok előtt a fazékba öntjük, és jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3222
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két újdonsült kedvenc levesemet boronáltam össze ebben az ételben. A savanyú káposztával pedig "téliesítettem". Kicsit plöttyedt lett a burgonyagombócom, így a pirítással próbáltam megmenteni.

Hozzávalók

a leveshez

a gombóchoz

a habaráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...