r
Nosalty Logó

Tejszínhabos almás piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos almás piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

Összesen 1011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

Összesen 4037 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 4037 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. (Én úgy szoktam, hogy kicsit keverem, aztán mikor már habzik, beleteszem a cukrot, és azzal verem tovább. Így fényesebb lesz.)
  2. A tojássárgáját elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd a felvert fehérje 1/3-ad részét erőteljesen hozzákeverjük. Aztán jöhet most már óvatosan a fehérje többi része is. Megfelezzük, és a másik felébe kakaót teszünk. Így kétféle tésztánk lesz.
  3. Tepsit alufóliával kibélelünk, és belesimítjuk az almatölteléket.
  4. Rákanalazzuk a vaníliás masszát, majd jöhet a kakaós is, így kicsit bocifoltos lesz.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Még melegen kiborítjuk a tepsiből, és az alufóliát levesszük róla. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Majd megkenjük a lekvárral. (Én szilvát használtam.)

Almatöltelék

  1. Meghámozzuk, és lereszeljük az almákat, majd a cukorral, citromlével és a fahéjjal feltesszük főni.
  2. Ha már puha, és elfőtte a nagyja levét, elzárjuk.

Tejszínhab

  1. A felvert tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36*23
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3092
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Ajánló

Ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor csak annyi a különbség, hogy a 6 tojáshoz 20 dkg cukrot és 20 dkg rizslisztet használj. Isteni piskóta lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekek nagyon szeretik az almás pitét, így jött az ötlet, hogy valami almás sütit ki kellene találni, de legyen valahogy más, nem az a megszokott. Aztán sütés közben jöttek az ötletek...

Hozzávalók

Piskóta

Almatöltelék

Tejszínhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...