r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes túrótorta gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3571.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 3463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy sütőpapírral bélelt sütőlemezt, amire a tortaforma segítségével kört rajzolunk. Havan akkora a tepsi, hogykettő körkifér egymás mellé, akkor szuper, ha nincs, akkor még egy sütőpapírra szükségünk lesz. Erre is rajzoljuk meg a kört. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 1/3 részével.
  3. A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgához egy kevés habot hozzákeverünk bátran, majd a többi habot nagy mozdulatokkal már óvatosanbeleforgatjuk. A lisztet is hozzáadjuk, és simára keverjük, de ne törjük össze a habot.
  5. Kettévesszük a masszát, és a megrajzolt köröket egyforma vastagon kikenjük vele.
  6. Megsütjük egyenként.
  7. A kisült piskótákról lehúzzuk a papírt, és ugyanerre a papírra visszafordítva hagyjuk kihűlni mindkettőt. A tortaforma aljának segítségével levágjuk a felesleges széleket, hogy pontosan akkora piskótáink legyenek, amekkora a tortaforma.
  8. A kapcsos tortaforma aljába beletesszük az egyik lapot.
  9. A zselatint a vízzel egy lábaskába tesszük, picit hagyjuk megduzzadni.
  10. A túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, porcukorral, a feldarabolt barackkal. A zselatint forrásig melegítjük.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatint gyors mozdulatokkal belekeverjük a túróba.
  12. Ekkor egy kevés habot is hozzákeverünk, nem baj, ha törik, majd a többi habot is hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal.
  13. A krém felét az előkészített piskótalapra kenjük, rátesszük a másik piskótalapot, kissé megnyomkodjuk, hogy szép egyenletes legyen. Erre kerül a krém másik fele. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is.
  14. A zseléport 2 ek cukorral és vízzel felfőzzük, a csomagolás utasítása szerint.
  15. Az előkészített gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét, majd a zselét egy ecsettel szépen rákenjük. Ne önsük nyakon vele, csak fényezzük le a gyümölcsöket. Ismét hűtőbe tesszük dermedésig.
  16. A maradék tejszínt a habfixálóval felverjük. A tortakarikát óvatosan levesszük a tortáról, és körbekenjük a tejszínhabbal. Az édes piskótamorzsával bepanírozzuk az oldalát, de ezt el is hagyhatjuk.
  17. Habrózsákkal lehet még a tetejét is díszíteni. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 11110
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Ajánló

A kapcsos tortaformát kibélelhetjük sütőpapírral a torta betöltése előtt, így könnyebb kivenni a kész tortát belőle. Akkor pedig csak egyszerűen lehúzzuk a papírt a tortáról, és már díszíthetjük is kedvünkre. Én most szedret, málnát, ananászt és őszibarackot tettem a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyim 78.születésnapjára készült ez a könnyű nyári torta. Nem túl édes, könnyű, gyümölcsös, a túrótól pedig friss és üdítő.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...