r
Nosalty Logó

Tejszínes-spenótos csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-spenótos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 1976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2748 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5868 micro
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35210 micro
Összesen 1976 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A páchoz

  1. A felkockázott burgonyát 250 fokon előmelegített sütőbe tesszük, kis margarint teszünk a tetejére, majd borsozzuk. Pirultra sütjük.
  2. Bepácoljuk a húst a hozzávalókkal. Hűtőbe tesszük pár órára.
  3. 25 g vajat megolvasztunk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
  4. Hozzáadjuk a húst, és pirítani kezdjük. Ha a széle megsült, akkor hozzáadjuk a fűszereket és a spenótleveleket.
  5. Ezután főzzük, míg a spenót és a hús leve is elfő nagyjából.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, 15 percig forraljuk közepes lángon, majd beletesszük a 25 g vajat és a reszelt sajtot. Miután elolvadt, kész is.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6405
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

A spenótot ne csak főzeléknek és gnocchinak használjuk. Rengeteg ételnek lehet értékes hozzávalója!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat főzök tejszínes csirkeragukat, és a spenótot is imádom. Gondoltam, megpróbálok valamit együtt.

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...