r
Nosalty Logó

Tejszínes sárgarépa-főzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes sárgarépa-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 381 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 1522 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A főzelékhez

A rántáshoz

Összesen 88 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    6474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 381 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    25897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 1522 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    628 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A megtisztított sárgarépákat lereszeljük, majda fokhagymával együtt vajon megdinszteljük.
  2. Felöntjük 0,8 liter vízzel és 2 dl főzőtejszínnel, ízlés szerint fűszerezzük ételízesítővel, cukorral, sóval, borssal, őröltköménnyel, petrezselyemzölddel,majd puhára főzzük.
  3. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felöntjük hideg vízzel.
  4. A rántást belekeverjük a főzelékbe, majd addig forraljuk, míg a sűrűsége megfelelő nem lesz.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 19518
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Ajánló

Szerintem önmagában is megállja a helyét, de ehetjük akár virslivel, sült hússal vagy fasírttal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egész addig nem is hallottam sárgarépa-főzelékről, míg meg nem láttam itt a NoSalty-n egy receptet. Gondoltam kipróbálom én is, csak egy kicsit másképp. Óriási meglepetés volt, milyen finomra sikeredett.  Remélem ízleni fog a változatom mindenkinek, aki esetleg kipróbálja!

Hozzávalók

A főzelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...