r
Nosalty Logó

Tejszínes-sárgabarackos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zúza
Tejszínes-sárgabarackos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

402
Kalória
6.1g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
115.9g
Víz
172g
Koleszterin
2g
Rost
20.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 2413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    695.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5402 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 2413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a cukrot, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk.
  2. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is. (Igyekezzünk, hogy a vajnak ne legyen ideje megolvadni.)
  3. Formázzunk bucit, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentessük hűtőben.
  4. Enyhén kivajazott piteformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon. Nem baj, ha kicsit túllóg, ujjainkkal hullámosra lehet formázni.
  5. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával. (A hozzávalók a "Továbbá" fázisnál vannak felsorolva.)
  6. Félbevágjuk a barackokat, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve, cserépszerűen elrendezzük a tésztán.

Tejszínes öntet

  1. Ráöntjük a tejszínes keveréket. (Nem kell géppel felverni, elég kézi habverővel vagy villával összemixelni.)

Továbbá

  1. Előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Napsárga színű pite, zamatos sárgabarackkal. Szerencsére ontja magáról a fa, hamarosan készíthetem újra.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!