r
Nosalty Logó

Tejszínes sajttorta erdei gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes sajttorta erdei gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1605 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 4234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. A babapiskótát törjük morzsára. Keverjük el alaposan az olvasztott vajjal.
  2. Nyomkodjuk egy 26 cm-es kivajazott tortaformába, hűtsük 30percig.
  3. A krémsajtot, joghurtot keverjük eljó krémesre a cukorralvagy édesítővel, a citrom levével és reszelt héjával.
  4. A zselatint áztassuk be kb. 60ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a krémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk gyors kevergetés közben a fellazított zselatint a krémhez.
  5. A tejszínt verjük habbá, éshogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.
  6. Öntsük a krémet a megszilárdult kekszalapra, és legalább 3-5 óra hosszáig hűtsük át.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12848
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Ajánló

Friss málnával, erdei gyümölccsel és gyümölcsszósszal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torta sós krémsajtbóóóól??:-) Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a Philadelphia torta eredeti receptjét, de mivel Németországban már a csapból is ez folyik:-), eldöntöttem, ki kell próbálnom. Hiába kerestem só nélküli krémsajt variációt, mindegyik enyhén sózott. A torta így az eredeti recept alapján készült, egyedüli változtatásként 2,5 dl felvert habtejszínt kevertem még bele, hogy kicsit habosabb, lazább legyen az állaga. És a tapasztalatok ??? Hm... nehéz szavakban kifejezni.:-) A sót csak az érzi, aki erre koncentrál, mert az édes és a citrom savanyú íze teljesen elvonja róla a figyelmet. Finom, hűsítő, nem túl édes. Sütés nélkül és nagyon hamar elkészíthető, nyárra kiváló édesség.

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...