r
Nosalty Logó

Tejszínes rakott karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi baba
Tejszínes rakott karalábé
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 668 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5008.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4275 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    537 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    799 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    32173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3424 micro
Összesen 3344 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A rakott karalábéhoz

  1. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk, és ételízesítős-sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük.
  2. A hagymát kockára vágjuk, és olajban dinszteljük, hozzáadjuk a húst, fűszerezzük és pároljuk, ha elfőtte a saját levét, még pirítjuk egy keveset.
  3. A gyors rizst előírásszerűen megfőzzük, és hozzákeverjük a kész párolt húshoz. Kóstoljuk.
  4. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, a karalábé és a sárgarépa felét belerakjuk szétterítve a tál aljára, amire a rizses hús kerül, amit befedünk a maradék zöldségekkel. Ráöntjük a mártást, és már süthetjük is kb. 180 fokon 20-30 percet. Kis pír legyen a tetején.
  5. Mártás: A teavajon a lisztet egy kicsit pirítjuk (vigyázzunk, hogy szép világos maradjon a liszt, mert akkor lesz szép fehér a mártás). Hozzáöntjük állandó keverés közben a tejszínt és a tejet. Fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett forrás után még 2 percig főzzük. Ha nagyon sűrű lenne (kb. palacsintatészta sűrűségűnek kell lenni), tejjel hígítjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5810
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Éjszaka jó sok eső esett, de reggel már napsütésre ébredtem. Imádom a kertemben a vízcseppes virágokon a reggeli napsugarak játékát. Gondoltam, ha így megázott a föld, kiritkítom a sárgarépáimat, hogy a földben több hely maradjon a többinek a fejlődésre. Gyönyörű apró, de egészséges répák kerültek ki a földből. Kidobni nem akartam őket, ezért elkezdtem agyalni, mit is kezdhetnék az én kis drágáimmal. Néhány méterrel odébb köszönt rám a megoldás. Karalábék! Csodásan megnőttek, de még jó zsengék. A terv megszületett bennem. Rakott karalábé! Amiben a sárgarépák is nagyon jól érzik majd magukat. Gyorsan el is készítettem. Nagyon ízlett a családnak, könnyű, finom fogás.

Hozzávalók

A rakott karalábéhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...