r
Nosalty Logó

Krémes tejszínes pulykaragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Krémes tejszínes pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 432 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1727 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet vágjuk kisebb kockákra, a hagymákat pucoljuk meg, majd aprítsuk finomra.
  2. Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsünk fel olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik és enyhén megpirul.
  3. Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig.
  4. Öntsük fel az alaplével, és ízesítsük sóval, borssal, pici szerecsendióval. Főzzük közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az alaplé nagy része el nem fől.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, és ha szeretnénk, keverjünk bele egy kis mustárt is. Lassú tűzön főzzük további 5-7 percig, amíg a ragu sűrűbbé és krémesebbé válik.
  6. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, tálaljuk főtt durumtésztával vagy rizzsel, savanyú uborkával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes tejszínes pulykaragu
Hering András 177 recept

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő egy serpenyő vagy lábos. A tejszín selymes textúrát és gazdag ízt ad a ragunak, ami laktatóbbá teszi az ételt. Az enyhén édeskés, krémes alap remekül illik a pulyka enyhe ízéhez, és együtt igazán kényeztető kombinációt alkotnak. Sokoldalú és jól variálható: a raguhoz könnyen hozzáadhatsz különféle zöldségeket, mint például gombát, répát vagy paprikát, így még gazdagabb és tápanyagdúsabb lesz. A fűszerezést is változatosan alakíthatod, hogy épp egy mediterrán, magyaros vagy épp zöldfűszeres, friss hatást érj el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nemcsak az étel, amit megeszünk, hanem minden más...

Szederkényi Olga „Krimik és krémek – Agatha Christie és Escoffier mester randevúja Gourmandiában" című könyvében a zseniális szerző és a francia kulináriát megújító mesterszakács segítségével vezet be minket a regények gasztronómiai világába. Mit árul el rólunk egy étkezés? Kiderülhet-e pusztán egy fogás leírásából, hol és mikor játszódik egy történet? Miért épp Christie és Escoffier? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ a szerzővel ebben az interjúban.

Kormos Lili

További cikkek