Krémes tejszínes pulykaragu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g pulykamell196 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
432
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g pulykamell785 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1727
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
45.2g pulykamell71 kcal
-
8.1g fehér hagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
22.6g habtejszín66 kcal
-
18.1g alaplé1 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
4.1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
Összesen
156
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 606 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
432
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 128.8 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2821.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 1050 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 624.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 897 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 755 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
1727
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
250 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés
- A pulykamellet vágjuk kisebb kockákra, a hagymákat pucoljuk meg, majd aprítsuk finomra.
- Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsünk fel olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kockára vágott pulykahúst. Pirítsuk 5-6 percig, amíg a hús kifehéredik és enyhén megpirul.
- Add hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk további 1 percig.
- Öntsük fel az alaplével, és ízesítsük sóval, borssal, pici szerecsendióval. Főzzük közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az alaplé nagy része el nem fől.
- Öntsük hozzá a tejszínt, és ha szeretnénk, keverjünk bele egy kis mustárt is. Lassú tűzön főzzük további 5-7 percig, amíg a ragu sűrűbbé és krémesebbé válik.
- Szórjuk meg friss petrezselyemmel, tálaljuk főtt durumtésztával vagy rizzsel, savanyú uborkával.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 452
- Össznézettség: 3979
- Feltöltés dátuma: 2024. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő egy serpenyő vagy lábos. A tejszín selymes textúrát és gazdag ízt ad a ragunak, ami laktatóbbá teszi az ételt. Az enyhén édeskés, krémes alap remekül illik a pulyka enyhe ízéhez, és együtt igazán kényeztető kombinációt alkotnak. Sokoldalú és jól variálható: a raguhoz könnyen hozzáadhatsz különféle zöldségeket, mint például gombát, répát vagy paprikát, így még gazdagabb és tápanyagdúsabb lesz. A fűszerezést is változatosan alakíthatod, hogy épp egy mediterrán, magyaros vagy épp zöldfűszeres, friss hatást érj el.