r
Nosalty Logó

Tejszínes kókusztorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes kókusztorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

516
Kalória
7.8g
Fehérje
42.1g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
69.1g
Víz
196.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
25.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    361.7 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 5151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét jó keményre felverjük.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel.
  4. A cukrot a tojássárgájával és a vízzel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  5. A végén fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét a masszába.
  6. A tortaforma (22 cm) aljára sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a tésztát. 180 °C-on tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük. (Nekem 10 percig kellett keverni.)
  2. Kanalanként belekeverjük a tejet.
  3. Majd a végén hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
  4. A 2 dl habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas krémhez.
  5. Mikor kihűlt a tészta, 3 egyenlő részre vágjuk, és a rétegeket megkenjük a krémmel.

Díszítés

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni. Mikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót, és kemény habbá verjük.
  2. Az elkészült tejszínhabbal bevonjuk vagy díszítjük ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Az íze a Raffaello ízére emlékeztet. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!