r
Nosalty Logó

Tejszínes halfilé szélesmetéltel

NS
Tejszínes halfilé szélesmetéltel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

884
Kalória
34.4g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
44.9g
Zsír
203.1g
Víz
179.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 884 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    812.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 3533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

  1. Felengedjük a fagyasztott halat, és csíkokra szeljük.
  2. Felkarikázzuk a póréhagymát.
  3. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a halcsíkokat.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és ráteszünk egy-két csipet kakukkfüvet (nekem elég erős fűszer, ezért keveset raktam).
  5. Mikor már szépen kifehéredett, átfőtt, átsült a halunk, felöntjük a borral és a tejszín 3/4-vel. Ezzel rottyan egyet, a halnak nem kell sokáig főnie, különben szétesik.
  6. Eközben odarakhatjuk a vizet a tésztának, főzzük ki sós, olajos vízben.
  7. A maradék tejszínt a keményítővel összekeverjük, behabarjuk az ételt. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizéből rakjunk hozzá.
  8. Ízlés szerint facsarhatunk hozzá egy kis citromlevet.
  9. Keverjük össze óvatosan a tésztát és a halat, nehogy széttörjön. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ezt a Nők Lapja konyhából néztem ki, de sokat változtattam rajta. Volt, hogy nem raktam bele bort, mert a kisfiam is evett belőle. Neki is bejött!

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...