r
Nosalty Logó

Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6418.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2201 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 4748 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kikeverjük. Először összeelegyítjükegymással a tojást, cukrot, csipet sót(ki ne hagyjuk,mindig kell az édesbe minimális só, és fordítva),vajat, kakaót. Majd habverővel elkeverjükbenne a többi hozzávalót is, előbb a tejfölt, aztán felváltva a lisztet és a tejet.
  2. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tortaformába öntjük, és kb. 180 fokonfél órát sütjük. (Lágyabb, könnyebb lesz a tészta, ha a tojásfehérjét habbá verjük, és a végén adjuka tésztához. Ilyenkor azonban az elején kell egy kis tej, hogy a fehérjét helyettesítse, mikor a cukrot-vajat keverjükegymással. Ebben az esetbena sütési idő is rövidebb valamivel.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjüka krémet. Fontos, hogy csak félig verjükfel a habot, míg a habfixálót bele nem tesszük.Majd ezzelés a többi hozzávalóval verjükkemény habbá, s azonnal helyezzükhűtőbe.
  4. A kihűlt, s két részre vágott tortalapot kenjükmeg a hideg tejszínes masszával kívül-belül, majd díszítsüka tortát a gyümölcsdarabokkal, és tegyükvissza a kész tortát a hűtőbetálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2637
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Ajánló

Ha a zselé helyett gyümölcsdarabos lekvárt használunk, az összenyomkodott gyümölcsdarabokat kihagyhatjuk, s a lekvárból vegyünk többet. Azonban fontos, hogy egész darabok is legyenek benne, s nem kell a zselé gyümölcsével egyeznie, sőt! Az enyémben fagyasztásból felengedett eperdarabok voltak, villával összetördelve. Legyünk bátrak a gyümölcskombinációk terén, nagyon jó lett az eper-som-meggy házasítás, s jól harmonizált a csokis tésztával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tél végén már amúgy is nagyon vágyik az ember a piros, élénk színű, gyümölcsös ízekre, ráadásul idén úgy alakult, hogy kikiskolás lányom iskolai farsangja egy héttel előzte meg a szülinapját. Az osztállyal előadott produkcióért egy közös, tejszínes-epres tortát kaptak, melyből ő egy falatot sem ehetett, mivel fél éve derült ki róla, hogy laktózérzékeny. S bár hoztunk haza egy szeletet, hogy az emésztést segítő tablettát követően ehessen belőle, csak éjszakai hascsikarás lett az eredménye. Ezért elhatároztam, hogy valami hasonlót találok ki a szülinapjára, laktózmentesen. Jól sikerült, az ünnepelt boldog és elégedett volt hasfájás nélkül, s a család többi tagja sem panaszkodott. 8 gyertyát gyújtottunk! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...