Tejszínes-gombás tofu rizottóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rizottóhoz
-
83g rizottó rizs298 kcal
-
333g zöldség alaplé23 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
47 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A tejszínes-gombás tofuhoz
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
50g tofu72 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rizottóhoz
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
1000g zöldség alaplé70 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A tejszínes-gombás tofuhoz
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
150g tofu216 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2067
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A rizottóhoz
-
11.8g rizottó rizs42 kcal
-
47.1g zöldség alaplé3 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
7.1g fehérbor6 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
4.7g sajt17 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A tejszínes-gombás tofuhoz
-
11.8g csiperkegomba3 kcal
-
7.1g tofu10 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
98
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2426.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 1281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7278.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1832 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1241 mg
-
Nátrium 3843 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 700.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 455 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
2067
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A rizottóhoz
-
2 kis fej vöröshagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
0.5 ek vaj
-
2 ek napraforgó olaj
A tejszínes-gombás tofuhoz
-
25 dkg csiperkegomba
-
15 dkg tofu
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kk étkezési keményítő
Elkészítés
A rizottóhoz
- A rizottó készítése:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk
- Felforraljuk a vizet, beledobjuk a leveskockát, és amikor ez feloldódott, kis lángra vesszük ( Forrón tartjuk, de nem forraljuk! )
- Nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük a borral, megvárjuk, míg elpárolog az alkoholtartalma.
- Egy merőkanálnyit hozzáadunk a zöldséglevesből, majd miután ezt beitta, újra, és így tovább, amíg az összeset fel nem szívta
- Kevés kurkumával színezhetjük, így szép sárga lesz.
- A végén belekeverjük a vajat, majd sajtot reszelünk rá.
- A tejszínes-gombás tofu készítése:
- A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
- A tofut 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
- Olajat hevítünk, majd rádobjuk a tofukockákat és aranybarnára sütjük.
- Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymás fűszerkeverékkel.
- Megvárjuk, míg a gomba levet ereszt, esetleg kis vizet öntünk alá.
- Fedő alatt pároljuk.
- Ha a gomba megpuhul, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
- Ha a tejszín nagyon híg marad, egy kevés étkezési keményítőt kiverenkünk kis tejszínnel, és belekeverjük.
- Ha szükséges, utánaízesítünk fűszerkeverékkel, sóval.
- Tetejét petrezselyemmel díszíthetjük.
- Ha elkészült, a rizottóval együtt,melegen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14266
- Feltöltés dátuma: 2010. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a kedvenc kajám, amióta vega vagyok. Ah, olyan finom:) A rizottót készítés közben nem szabad ott hagyni, mert könnyen leéghet! Egyesek szerint a jó rizottó titka még az is, hogy nem szabad se túl sokat keverni, se túl keveset, így lesz jó krémes. Lehet, van benne valami, ez most isteni lett:) A tofus raguhoz nyugodtan lehet fokhagymát használni, csak nekem így most egyszerűbb volt. Remélem, ízleni fog!