r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás tofu rizottóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-gombás tofu rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7278.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    3843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. A rizottó készítése:
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk
  3. Felforraljuk a vizet, beledobjuk a leveskockát, és amikor ez feloldódott, kis lángra vesszük ( Forrón tartjuk, de nem forraljuk! )
  4. Nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és 1-2 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a borral, megvárjuk, míg elpárolog az alkoholtartalma.
  6. Egy merőkanálnyit hozzáadunk a zöldséglevesből, majd miután ezt beitta, újra, és így tovább, amíg az összeset fel nem szívta
  7. Kevés kurkumával színezhetjük, így szép sárga lesz.
  8. A végén belekeverjük a vajat, majd sajtot reszelünk rá.
  9. A tejszínes-gombás tofu készítése:
  10. A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  11. A tofut 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  12. Olajat hevítünk, majd rádobjuk a tofukockákat és aranybarnára sütjük.
  13. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymás fűszerkeverékkel.
  14. Megvárjuk, míg a gomba levet ereszt, esetleg kis vizet öntünk alá.
  15. Fedő alatt pároljuk.
  16. Ha a gomba megpuhul, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
  17. Ha a tejszín nagyon híg marad, egy kevés étkezési keményítőt kiverenkünk kis tejszínnel, és belekeverjük.
  18. Ha szükséges, utánaízesítünk fűszerkeverékkel, sóval.
  19. Tetejét petrezselyemmel díszíthetjük.
  20. Ha elkészült, a rizottóval együtt,melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14266
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc kajám, amióta vega vagyok. Ah, olyan finom:) A rizottót készítés közben nem szabad ott hagyni, mert könnyen leéghet! Egyesek szerint a jó rizottó titka még az is, hogy nem szabad se túl sokat keverni, se túl keveset, így lesz jó krémes. Lehet, van benne valami, ez most isteni lett:) A tofus raguhoz nyugodtan lehet fokhagymát használni, csak nekem így most egyszerűbb volt. Remélem, ízleni fog!

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...