r
Nosalty Logó

Tejszínes epres torta Orsykától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes epres torta Orsykától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    426.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9803 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    2588 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    3910 mg
  • Nátrium
    2612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 6799 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az olajat, a három tojássárgáját, cukrot és a joghurtot. Ezt jól összedolgozzuk, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszához adjuk.
  2. Mikor ezzel készen vagyunk, sütőpapírral bélelt tepsiben,170 fokon kb. 25percig sütjük.

Krém

  1. Az epret alaposan megmossuk, a felét apró kockára vágjuk, megcukrozzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd botmixerrel turmixoljuk. Ha kész, a mascarpone krémhez adjuk.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük az epres krémmel.
  3. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük az epres krémmel.
  4. A tetejét a megmaradt eperrel díszítjük, és a tortazselével leöntjük. Oldalait csokis kukoricapehellyel díszítem.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3203
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...