r
Nosalty Logó

Tejszínes epertorta Consuelahtól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes epertorta Consuelahtól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

439
Kalória
6.7g
Fehérje
68.9g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
62.3g
Víz
121.3g
Koleszterin
1.5g
Rost
45.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 439 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6026.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.3 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    747.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, kakaóport és sütőport elkeverjük. (Én úgy szoktam, hogy ez összesen 25 dkg legyen.)
  2. A tojásokat széválasztjuk. A sárgáját felverjük a 20 dkg cukorral és 5 ek vízzel, a fehérjét is habosra verjük a 6 dkg cukorral és 5 ek vízzel.
  3. A sárgájához folyamatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd a végén az 1 ek olajat is.
  4. Majd tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Felverjük a habtejszínt, majd finoman belekavarjuk a lekvárt.
  6. Az 1 dl vízben feltesszük melegedni a zselatint a tűzhelyre, ha elolvadt benne, akkor levesszük. Kicsit várunk, hogy hűljön, majd folyamatosan teszünk bele 1-1 kanál krémet (mert ha forrón beleöntjük a krémbe, akkor csak kicsapódik), majd beleöntjük az egészbe. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, hogy dermedni kezdjen.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Én díszítésnek marcipánt raktam rá, de persze lehet mással is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 4 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Az unokatestvéremnek csináltam szülinapjára. A tetején marcipánból egy Hello Kitty van formázva, de ez ebből a szögből nem látszik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!