Tejszínes-csokoládés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
105 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
A díszítéshez
-
105 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
60g zselatinfix78 kcal
A díszítéshez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6373
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
22.9g tojás29 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A krémhez
-
17.3g tej10 kcal
-
3.1g csokoládés pudingpor12 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
3.5g tejcsokoládé19 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
17.3g növényi habtejszín44 kcal
-
2.1g zselatinfix3 kcal
A díszítéshez
-
17.3g növényi habtejszín44 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
223
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
533
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 163.3 g
Zsír
-
Összesen 349.4 g
-
Telített zsírsav 276 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10971.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 2890 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 3951 mg
-
Nátrium 3665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.4 g
-
Cukor 354 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 478.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1777 mg
-
Retinol - A vitamin: 1176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2960 micro
Összesen
6373
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
12 db tojás
-
12 evőkanál finomliszt
-
12 ek cukor
-
2 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
0.5 l tej
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
10 ek cukor
-
10 dkg tejcsokoládé
-
2 ek vaj
-
0.5 l növényi habtejszín
-
3 csomag zselatinfix
A díszítéshez
-
0.5 l növényi habtejszín
-
3 csepp ételfesték
-
3 csepp ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A cukros sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport, majd kikeverjük. Majd a fehérjét beletesszük, óvatosan beleforgatjuk, keverjük.
- Kivajazott, kilisztezett formába öntjük a massza felét, és 180 fokon előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük, majd ha kész, akkor a massza másik felét is (tűpróba).
- Elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a tejszínt kemény habbá verjük, a csokit 2 ek vajjal feololvasztjuk.
- A pudingba beleöntjük a megolvasztott csokit, jól kikeverjük, majd a felvert tejszínhabba belekanalazzuk a pudingot úgy, hogy közben keverjük. Majd beleöntjük a zselatinfixet, és azt is eldolgozzuk benne.
- Ha kihűlt a piskóta, mind a kettőt kettévágjuk, majd rétegenként megkenjük kellőképpen a krémmel (a legjobb, ha csatos oldalú formában sütjük, és abba rakosgatjuk, mert így a krém nem tud kifolyni).
- Ha ez megvan, egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
- Másnap a tejszínt kemény habbá felverjük. Kettéválasztjuk, majd az egyikbe kék, a másikba piros ételfestéket teszünk és avval is jól elkeverjük. Fogjuk a tortát és egyik felét az egyikkel, a másik felét a másikkal kenjük meg, illetve körbe. Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, cukorgyöngyökkel, marcipánfigurákkal. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2923
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
A barátnőmnek és a férjének volt a születésnapja, és én voltam a tortafelelős, mivel egy tortát kértek, ezért ilyen "színes" ötlettel álltam elő!)