r
Nosalty Logó

Tejszínes cifra kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Tejszínes cifra kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4959.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral 3-4 perc alatt habosra keverjük. A lisztet egy külön tálba összekeverjük a sütőporral.
  2. A citrom héját belereszeljük a habos tojásos cukorba, és apránként hozzáadjuk a lisztet és a habtejszínt is. Robotgéppel csomómentesre kikeverjük.
  3. Egy kuglófformát kivajazunk, és kókuszreszelékkel leszórjuk. A tészta háromnegyedét beleöntjük. A maradék tésztába keverjük a kakaóport, és ezt is utánaöntjük.
  4. Egy hurkapálcával vagy kanál végével nyolcasokat írva összemossuk a két réteget, így lesz cifra.
  5. 200 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Csokoládé darabokkal, mazsolával, kandírozott és aszalt gyümölcsökkel, dióval is dúsíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes cifra kuglóf
dorcus89 81 recept

Nálunk a kuglóf időről időre felbukkan a reggeli, vagy uzsonna, vagy az ebéd után, vagy a vacsora utáni asztalon tehát igazából mindig... Ez most a maradék tejszín felhasználásának egyik módja, de persze ezt is megcifráztam. Ez a kuglóf még reggel is kuglóf... már ha marad!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...