r
Nosalty Logó

Tejszelet Giovanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Tejszelet Giovanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 6916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 360 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1729 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    392.9 g
  • Telített zsírsav
    239 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4757.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    1917 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 6916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a vajat, a cukrokat, fahéjat, kakaót és a tojást gőz felett összemelegítjük.
  2. A folyékony, meleg keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a kétféle lisztet, majd megpróbáljuk két, egyenlő részre osztani a tésztát. Egyenként kinyújtjuk, és sütőpapíros sütőlapon 6-8 perc alatt kisütjük a lapokat.
  3. A 2 cs pudingport a fél liter tejjel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a cukrot, kihűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az előzetesen felhabosított vajat.
  4. A két kihűlt kakaós lap közé kenjük a krémet, majd a felső lapot az összefőzött csokimázzal (lassú tűzön a vajat, cukrot összefőzzük a kakaóporral, pici olajjal fényesítjük, kis vaníliaaromával illatosíthatjuk).
  5. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a lapok szépen visszapuhulnak, és szépen szeletelhető süteményt kapunk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15×30
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21831
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Ajánló

Vasárnapi desszertnek, délutánokra egy pohár tejjel, uzsonnára kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszelet Giovanna konyhájából
Giovanna 46 recept

Nagy kedvencem volt a Kinder tejszelet, és többfélét is kóstoltam már, így nem volt kérdés, hogy mielőbb kialakítom a saját ízlésemre formált receptet. Párom -vendéglátós lévén- rendszeresen kóstol helyi sütésű süteményeket, és a tapasztalatok alapján már előre félt a tejszelettől... túl vajas... túl márcos lesz, vagy túl tömény lesz a krém, kemény és száraz a tészta. De az én sütim "átment" a vizsgán, nagy sikere lett, és túl hamar elfogyott:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...