r
Nosalty Logó

Tejmentes szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejmentes szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1765 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2627 micro
  • β-crypt
    367 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2405 micro
Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkevert langyos szójajoghurtban. A felfuttatott élesztőből és a tészta többi összetevőjéből omlós tésztát készítünk, melyet fél óráig pihentetünk.
  2. A tésztát közepes méretű kizsírozott tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével és a töltelék elkészültéig pihentetjük.
  3. A tésztán egyenletes elosztjuk a diót, rárakjuk a félbevágott szilvákat (felfelé!), ezt megszórjuk a fahéjas cukorral.
  4. A tetejére a tojássárgáját kikeverjük a szójajoghurttal, a porcukorral, a zsemlemorzsával, a reszelt citromhéjjal, majd külön kemény habbá verjük a tojásfehérjét, melyet az előző masszával óvatosan összekeverünk, és a szilva tetejére kenjük.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2945
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilva-szezon elején Aletta barátnőmtől kaptam kóstolót és nagyon ízlett. Szerettem volna én is kipróbálni, Kata lányom viszont tejérzékeny, ezért az eredeti receptet (ami szójajoghurt helyett tejfölt tartalmaz, és ezen formájában már szerepel a nosalty.hu-n) módosítanom kellett. A különbséget nemigen lehet érzékelni. Kata örömmel falta, én pedig boldog voltam, hogy ismét bővülhetett az egyébként nem egyszerű tejmentes-nyalánkságos palettánk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...