r
Nosalty Logó

Tejfölös vargánya nokedlivel - Gombapaprikás 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös vargánya nokedlivel - Gombapaprikás 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombához

A nokedlihez

Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombához

A nokedlihez

Összesen 2819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gombához

A nokedlihez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4867.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    2636 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 2819 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A gombához

A nokedlihez

Elkészítés

A gombához

  1. Az aprított hagymát és fokhagymát egy kissé átsütjük az olajon, majd beletesszük a gombát, a pirospaprikát, a fűszereket és a cukrot (nem lesz édes, csak pikánsabb!).
  2. Vizet aláöntve kb. 30 perc alatt megpároljuk.
  3. A tejfölből és a keményítőből habarást készítünk, hozzáöntjük a gombához, és jól összeforraljuk.
  4. A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat, majd sós vízbe szaggatva megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 36977
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

Ehhez az ételhez friss vagy mélyhűtött vargányát használjunk. Szárított vargányát inkább szószokhoz, levesekhez, mert intenzív íze miatt kevés is elegendő belőle. A nokedlit azért szeretem réteslisztből készíteni, mert nem lesz ragacsos, szépen megtartja a formáját, és kicsit keményebb, ropogósabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már gyerekkoromban sokat jártam a szüleimmel gombászni. Ez a szenvedély máig megmaradt. Az erdei gomba-rajongók számára a szezon nagyjából májustól októberig tart, ez idő alatt rengeteg ehető fajtát szedhetünk. Felénk nagyon sok az erdő, ha az időjárás kedvez a gomba számára, akkor dömping van, a piac standjai roskadásig vannak különféle fajtákkal. Sokak szerint a hazai gombák királya a vargánya. Egyetértek ezzel én is, mert nincs nagyobb öröm egy erdőt járó számára, mint amikor sokáig tartó keresgélés után megpillantja az elsőt az avarban. A második már hamarabb megvan, mert a vargányának legtöbbször van párja valahol a közelében, kb. egy négyzetméteren belül. :) Éppen ezért óvjuk a természetet, mert nagyon sokat kapunk tőle! És most nem kizárólag a gombára gondoltam...

Hozzávalók

A gombához

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...