r
Nosalty Logó

Tejfölös-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Tejfölös-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.7 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1770 micro
Összesen 4359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  2. Apránként hozzáadagolva a cukrot, a habot tovább verjük.
  3. A 4 ek vizet is kanalanként hozzáadjuk.
  4. A tojások sárgáját is egyenként hozzákeverjük a habverővel a habhoz.
  5. A sütőporral, szódabikarbónával és kakaóval előre összekevert lisztből néhány kanálnyit ráhintünk a habra, a lisztre rácsorgatunk 1 ek étolajat, nagyon óvatosan, széles mozdulatokkal fakanállal vagy kézi habverővel belekeverjük a habba a lisztet, majd megint lisztszórás, 1 ek étolaj, keverés, lisztszórás, keverés, amíg az összes lisztet bele nem keverjük a habba.
  6. Előmelegített sütőben először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 50 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. A piskótának teljesen ki kell hűlnie, mielőtt megtöltenénk.
  8. A krémhez a tejszínt felverjük, hozzáadunk 2 ek porcukrot és 1habfixálót.
  9. A tejfölt összekeverjük 6ek porcukorral, vaníliás cukorral és 1csomagzselatinfix porral. Óvatosan hozzákeverjük a tejszín felét. A tejszín másik felét félretesszük a torta díszítéséhez.
  10. A tortát megtöltjük a tejfölös-tejszínes krémmel, kívül is bekenjük vele.
  11. Végül a félretett tejszínből rózsákat nyomunk a tortára.
  12. Hűtőben tároljuk tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10301
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tejfölkrémes süteményeket még azok is nagyon szeretik, akik nem rajonganak az édességekért, mert nagyon könnyű, kellemes, nem túl édes az ízük.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...