r
Nosalty Logó

Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kukta
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Összesen 763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Összesen 3808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Összesen 141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5142.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    501 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2449 micro
Összesen 3808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Elkészítés

A tejfölös sertéstokányhoz

  1. A vöröhagymákat megtisztítjuk, olajon megpirítjuk kevés köménymaggal. A húst előkészítjük, hosszúkás csíkokra vágjuk, és a megpirult hagymára tesszük, fehéredésig pirítjuk.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg egy fél erőleves kockával. Én kuktában készítettem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, és ráteszem a kuktafedőt. Mikor sziszegni kezd, akkor lejjebb vesszük, és kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A lisztet kikeverjük kevés vízzel és a tejföllel. Mikor a hús megpuhult, behabarjuk a tejföllel, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. A burgonyás réteshez a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  5. Közben a vöröshagymát és a zöldhagymát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Mikor megpirult, hozzányomjuk a fokhagymát, és lehúzzuk a tűzről. Beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. A főtt krumplit burgonyanyomón átnyomjuk, összekeverjük a megpirult hozzávalókkal, belekeverjük a 2 előre felvert tojást. Ízesítjük borssal, ha kell sózzuk, és késhegynyi szerecsendiót is teszünk bele.
  7. A leveles tésztát kettévágjuk (én 500 g-osat használok), és kinyújtjuk késfoknyi vastagságúra. Ráterítjük az ízesített burgonyapürét, feltekerjük, megkenjük tojással a tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk kb. 25 percre, míg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14715
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös sertéstokány burgonyás rétessel
Németi Olga 105 recept

Salamon Csilla tejszínes ragu burgonyás rétessel című receptje adta az ötletet. Én sertésragut készültem főzni, nem csirkét, viszont nálunk a kakukkfüvet rajtam kívül senki sem kedveli, így azt kénytelen voltam kihagyni, és ehhez mérten átalakítani a receptet. Ez sikerült belőle. A férjem, aki a burgonyapürét amúgy nem kedveli, így vígan megette. :) A leveles tészta másik feléből apró lekváros falatkákat készítetettem ebéd utánra.

Hozzávalók

A tejfölös sertéstokányhoz

A burgonyás réteshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...