r
Nosalty Logó

Tejfölös sertéspörkölt tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Tejfölös sertéspörkölt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6017.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1923.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1301 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 4693 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Ha már kicsit megpirult, sózzuk, majd a 3 fokhagyma gerezdet fokhagymanyomón át belenyomjuk, hozzáadjuk az 1 tk fűszerpaprikát és a kis darabokra vágott hámozott paradicsomot. A húst felkockázzuk (ezt érdemes előre), és a hagymára tesszük, víz hozzáadása nélkül kicsit átpirítjuk, majd, ha már kicsit kifehéredett, hozzáadjuk a kb. 0.5 l vizet. Ételízesítőt, borsot teszünk bele. A paprikát kettévágjuk, majd a csutkájával együtt beletesszük.
  2. Felforraljuk, és kis lángon kb. 1 órát főzzük fedő alatt. Majd ezt követően a paprikát kivesszük belőle. Ilyenkor érdemes megkóstolni, ha kell, sózhatjuk, illetve az elpárolgott vizet pótolhatjuk, ha szükséges. További 40 percet hagyjuk főni.
  3. A tejfölt, 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük. A pörkölt szaftjából/levéből kanalazunk bele, egy-egy merőkanállal addig, amíg csomómentes híg állagot kapunk. Majd ezt hozzáöntjük a pörkölthöz, és kevergetés mellett újraforraljuk. Az újraforrástól számítva elég 2-3 perc, és elzárhatjuk alatta a lángot.
  4. A tésztát, sós vízben kifőzzük. Majd leszűrjük, és hideg vízzel alaposan átmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Közben egy fazékban kevés olajat melegítünk, amibe fél kk. sót teszünk. (Kb. 4-5 ek. olaj szükséges.) Ha átforrósodott az olaj, a tésztát beleöntjük, és kevergetés mellett átpirítjuk, amíg az egész újra át nem melegszik.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 59040
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pörkölt részben a nagymama receptje. A tésztának az elkészítési módját a nagymamám csinálta így. Egész más íze lesz, mint egy szimplán vízben kifőzött tésztának, a pirítás miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...