r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Tejfölös-sajtos csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

579
Kalória
29.1g
Fehérje
5.4g
Szénhidrátok
48.9g
Zsír
160.4g
Víz
183.3g
Koleszterin
196.6mg
Rost
1.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    160.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    641.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 2319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig)
  2. A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst.
  4. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.
  5. Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel tálaltam, amely jól illett hozzá.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!