r
Nosalty Logó

Tejfölös-rizses krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
a-édrienn
Tejfölös-rizses krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1091 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1267 micro
  • β-karotin
    3702 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    4364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    14809 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3330 micro
Összesen 2412 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát, fehérrépát, zellert és krumplit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. A zöldségeket egy lábasba olajon megdinszteljük, és őrölt pirospaprikával ízesítjük, majd beletesszük az egész paradicsomot és a paprikát,felengedjük vízzel és forralni kezdjük.
  3. Mikor már kezd forrni a levesünk, beleöntjük a megmosott rizst és ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
  4. Mikor már a zöldségek is és a rizs is megfőtt a leves levéből kivesszünk 1-2 merőkanálnyi levet és egy tálban elkeverjük a tejföllel és aztán belekeverjük a levesbe.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7794
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Ajánló

A vizet úgy számoljuk hozzá, hogy a rizs is fog felvenni belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Anyukám receptje, én nagyon szeretem és mikor csak gyorsan kell valamit összeütni van, hogy ezt készítem. Nagyon jó laktató leves!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...