Tejfölös lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13g vaj90 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
17g tej9 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
42g tejföl83 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g finomliszt2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3 kcal
-
4g búzadara14 kcal
A tálaláshoz
-
17g sárgabarackdzsem46 kcal
-
4g pálinka10 kcal
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
500g tejföl990 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
48g búzadara173 kcal
A tálaláshoz
-
200g sárgabarackdzsem556 kcal
-
50g pálinka116 kcal
Összesen
4934
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
7.8g vaj56 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
15.7g finomliszt57 kcal
-
1.3g búzadara5 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
-
26.2g tejföl52 kcal
-
17.3g tojás22 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.5g búzadara9 kcal
A tálaláshoz
-
10.5g sárgabarackdzsem29 kcal
-
2.6g pálinka6 kcal
Összesen
259
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
413
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 264.9 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4034.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1093 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1683 mg
-
Nátrium 781 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.2 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 790.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2263 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 1365 mg
-
Retinol - A vitamin: 2225 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1974 micro
Összesen
4934
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g vaj
-
2 ek porcukor
-
2 db tojássárgája
-
20 g élesztő
-
2 dl tej
-
300 g finomliszt
-
2 evőkanál búzadara
-
1 csipet só
A tetejére
-
6 db tojás
-
2 ek porcukor
-
1 csipet só
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál búzadara
A tálaláshoz
-
200 g sárgabarackdzsem
Elkészítés
A tésztához
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és egy csipetnyi sóval.
- Beleszitáljuk a lisztet és a tejben felfuttatott élesztővel galuska keménységű tésztává keverjük.
- Fakanállal kb. 10 perc alatt alaposan "kiverjük" a tésztát (természetesen robotgépet is használhatunk).
- A tetejére lisztet szórunk és konyharuhával letakarva, egyenletesen meleg helyen fél óráig kelesztjük.
- Alaposan kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és egy kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk és ráhintjük a búzadarát.
- A tejfölt elkeverjük a tojásokkal és az ízesítőkkel, és ezt öntjük a tészta tetejére.
- Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on szép pirosra sütjük.
- Sütés közben a két réteg "megfordul" - azaz a tejfölös rész kerül alulra, és piskóta a tetejére. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
- Tálaláskor a sárgabarack dzsemet a barackpálinkával összeforraljuk, ésakockákravágottlepényekre locsoljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 24390
- Feltöltés dátuma: 2009. január 11.
Ajánló
Sárgabarack dzsemet barackpálinkával összeforralunk és a tetejét meglocsoljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
ze(n)derta
188 recept
Ezt a lepényt sós változatban is készíthetjük. Ilyenkor a tésztát és a tejfölös keveréket is alaposan megsózzuk, valamint finomra vágott kaporral, snidlinggel, petrezselyemlevéllel ízesítjük. Frissen az igazi!