r
Nosalty Logó

Tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 4934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2225 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 4934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és egy csipetnyi sóval.
  2. Beleszitáljuk a lisztet és a tejben felfuttatott élesztővel galuska keménységű tésztává keverjük.
  3. Fakanállal kb. 10 perc alatt alaposan "kiverjük" a tésztát (természetesen robotgépet is használhatunk).
  4. A tetejére lisztet szórunk és konyharuhával letakarva, egyenletesen meleg helyen fél óráig kelesztjük.
  5. Alaposan kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és egy kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk és ráhintjük a búzadarát.
  6. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal és az ízesítőkkel, és ezt öntjük a tészta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on szép pirosra sütjük.
  8. Sütés közben a két réteg "megfordul" - azaz a tejfölös rész kerül alulra, és piskóta a tetejére. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  9. Tálaláskor a sárgabarack dzsemet a barackpálinkával összeforraljuk, ésakockákravágottlepényekre locsoljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24388
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Sárgabarack dzsemet barackpálinkával összeforralunk és a tetejét meglocsoljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös lepény
ze(n)derta 188 recept

Ezt a lepényt sós változatban is készíthetjük. Ilyenkor a tésztát és a tejfölös keveréket is alaposan megsózzuk, valamint finomra vágott kaporral, snidlinggel, petrezselyemlevéllel ízesítjük. Frissen az igazi!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek