r
Nosalty Logó

Tejfölös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Tejfölös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 4934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4034.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2225 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 4934 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és egy csipetnyi sóval.
  2. Beleszitáljuk a lisztet és a tejben felfuttatott élesztővel galuska keménységű tésztává keverjük.
  3. Fakanállal kb. 10 perc alatt alaposan "kiverjük" a tésztát (természetesen robotgépet is használhatunk).
  4. A tetejére lisztet szórunk és konyharuhával letakarva, egyenletesen meleg helyen fél óráig kelesztjük.
  5. Alaposan kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és egy kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk és ráhintjük a búzadarát.
  6. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal és az ízesítőkkel, és ezt öntjük a tészta tetejére.
  7. Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on szép pirosra sütjük.
  8. Sütés közben a két réteg "megfordul" - azaz a tejfölös rész kerül alulra, és piskóta a tetejére. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  9. Tálaláskor a sárgabarack dzsemet a barackpálinkával összeforraljuk, ésakockákravágottlepényekre locsoljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 24390
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Sárgabarack dzsemet barackpálinkával összeforralunk és a tetejét meglocsoljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös lepény
ze(n)derta 188 recept

Ezt a lepényt sós változatban is készíthetjük. Ilyenkor a tésztát és a tejfölös keveréket is alaposan megsózzuk, valamint finomra vágott kaporral, snidlinggel, petrezselyemlevéllel ízesítjük. Frissen az igazi!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...