r
Nosalty Logó

Tejfölös-kolbászos-sajtos lángos újhagyma zöldjével

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Tejfölös-kolbászos-sajtos lángos újhagyma zöldjével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

feltét

413
Kalória
15.2g
Fehérje
42.7g
Szénhidrátok
19.4g
Zsír
69.1g
Víz
30.1g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

feltét

Összesen 231 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1649 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

feltét

  1. A kolbászt felszeleteljük, a sajtot lereszeljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk.
  2. A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk. A tejfölt rákanalazzuk a lángosra, elsimítjuk, rátesszük a kolbász-szeleteket, megszórjuk a sajttal, s az újhagyma zöldjével.
  3. Azonnal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A hagyományos lángos felturbózott magyaros változata.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!