Tejfölös-kapros lepény szalonnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
5g sertészsír45 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A tésztához
-
167g finomliszt607 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
2g só0 kcal
A feltéthez
-
100g tejföl198 kcal
-
60g kapor26 kcal
-
17g lilahagyma6 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
1547
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
7g só0 kcal
A feltéthez
-
300g tejföl594 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
Összesen
4638
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.9g sertészsír9 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A tésztához
-
31.5g finomliszt115 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
5.4g napraforgó olaj47 kcal
-
0.4g só0 kcal
A feltéthez
-
18.9g tejföl37 kcal
-
11.3g kapor5 kcal
-
3.2g lilahagyma1 kcal
-
9.5g füstölt szalonna62 kcal
Összesen
292
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1926.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 175.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
1547
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 275 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5778.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1063 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 3098 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 526.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1071 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
4638
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek sertészsír
-
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
1 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 tk só
A feltéthez
-
3 dl tejföl
-
1 kis fej lilahagyma
-
15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
- A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát, és megszórjuk liszttel.
- A kaprot alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz keverjük.
- A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
- A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
- A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
- Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
- Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb 30 percet.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. (A lepény szélén, ahol nincs feltét.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26×5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 23406
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Ajánló
Minden kaporkedvelőnek ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Most van a legjobb kapor a kertben. Friss, zsenge. Igazi csemege. Már tettem el a fagyasztóba is télire. Egy hétköznap vacsira készítettem ezt a lepényt. A férjem szerint olyan az íze, mint a kenyérlángosnak. (Bevallom, én olyat még nem ettem.)