r
Nosalty Logó

Tejfölös borjúraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös borjúraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    523 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1555 micro
  • β-karotin
    5574 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2091.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    6221 micro
  • β-karotin
    22296 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    11703 micro
Összesen 1374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 1x1 cm-es kockákra a borjúlábszárat. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát vágjuk apró kockákra a fokhagymával. A répát, a sárgarépát, a karalábét és a burgonyát pedig tetszőleges méretű kockákra daraboljuk fel.
  2. Kezdjük el kis lángon pirítani a hagymát és a fokhagymát az olajon egy közepes méretű fazékban. Adjuk hozzá a borjúhúst, és folyamatosan kevergetve közepes lángon folytassuk a pirítást úgy 4-5 percig.
  3. Következő lépésként, adjuk hozzá a zöldségeket, és aprítsuk bele a petrezselyemzöld felét is. Sózzuk és borsozzuk meg, majd engedjük fel vízzel, egy kicsivel többel, mint amennyi ellepi.
  4. Lassan hagyjuk felforrni a levest, a kevés habot, ami a tetején keletkezik, szűrővel szedjük le. Főzzük forrástól számítva, lassú tűzön 40-50 perc alatt készre.
  5. Ízesítsük a végén újra sóval és borssal, facsarjuk bele ízlésünknek megfelelően a citromot. Tálaljuk sok tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11442
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít. Aki szereti a leveseket és szeret új recepteket kipróbálni, annak ajánlom csak igazán. Nálunk gyakran kerül az asztalra, és nagy örömmel fogyasztja az egész család. Fogyasszátok Ti is egészséggel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...