r
Nosalty Logó

Tejfölkrémes-mézes csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölkrémes-mézes csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 5162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 5162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. Egy üstben simára keverjük tejet a cukrot, a kakaóport, a tojást. Majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és az étcsokoládét. Mindezt gőz fölött, folytonos keverés mellett összemelegítjük. Ha egynemű, fényes masszát kaptunk, beleszitáljuk és elkeverjük benne a sütőport.
  2. Ezután folytonosan adagoljuk hozzá a lisztet, puha, rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és kb. 22 cm átmérőjű körré nyújtjuk egyenként. A pontosság kedvéért a kinyújtott tésztából kedvenc tortaformánk alját használhatjuk sablonnak.
  4. A lapokat egyenként, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-10 perc alatt megsütjük. A tortalapok megkeményednek!

krémhez

  1. A tejfölt a porcukorral egy méretes üstben krémmé keverjük (én ezt a műveletet kézi mixer legmagasabb fokozatával végeztem), majd beledolgozzuk a zselatinfixet. 6 részre osztjuk a krémet.
  2. Egy méretes deszkára tesszük az általunk sablonként használt tortaforma karimáját. Belehelyezzük az első tortalapot, megkenjük krémmel és így rétegezzük tovább a lapokat és a krémet. A tetejét is megkenjük krémmel.
  3. A tortát formával együtt egy éjszakára hűtőbe tesszük. A csokoládés mézes torta lapjai teljesen meg fognak puhulni!

tetejére

  1. Másnap leválasztjuk a karimát. A maradék csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és díszítjük vele a torta tetejét.
  2. A tortát egy tálra csúsztatjuk, és tálalásig frissentartó fóliával letakarva visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1200
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 06.

Ajánló

A lisztet fokozatosan adagoljuk a masszához, mert az evőkanalak mérete nem egyforma, valamint a méz és a liszt minősége is befolyásolhatja a tészta állagát. Elképzelhető, hogy a megadott mennyiségtől pár dkg-mal több vagy kevesebb lisztre lesz szükség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölkrémes-mézes csokoládétorta
Lizinka_ 604 recept

Nagyon puha, rendkívül finom torta. A csokoládés mézes tészta édes íze nagyszerűen harmonizál a savanykás tejfölös krémmel. Igazi különlegesség!

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...