r
Nosalty Logó

Tejfölfelfújt

P.
Tejfölfelfújt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

585
Kalória
10g
Fehérje
67.6g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
185.5g
Víz
216.3g
Koleszterin
863.4mg
Élelmi rost
31.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    185.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 585 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. A gyümölcsöt csepegtessük le, a levét fogjuk fel.
  3. A tojásokat géppel keverjük krémesre a cukorral. Keverjük bele a tejfölt, citromhéjat, sót, búzadarát, sütőport, vaníliás cukrot. Keverjük simára. Forgassuk bele a gyümölcsöt.
  4. Vajjal kikent tepsiben, bármilyen sütőformában kb. 40 percig sütjük. Tűpróba!
  5. Közben készítsük el a szószt: a gyümölcs levét forraljuk fel, majd a kevés folyadékkal simára kevert keményítőt vagy pudingport keverjük bele és kevergetés mellett forraljuk sűrűre. Ha szükséges, még édesítsük kevés cukorral.
  6. Kockákra vágva, a szósszal meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Kínomban kellett megint sütnöm. Sosem szerettem stressz alatt alkotni, kreativitásom ilyenkor a nullához közelít. Persze leültem megint a gép elé, irány a No Salty - mi más?  - és elkezdtem gyorsan elkészíthető édesség után kutatni. A dolgot nehezítette az otthoni szegényes kamrakészlet, mivel most értünk haza egy egy hetes távollétről. Amikor már az alapanyagmixer sem tudott rajtam segíteni, egyszerűen kipakoltam a konyhapultra azt a keveset, amim volt és farkasszemet néztünk. Èn győztem.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...