r
Nosalty Logó

Tejcsokoládés-karamellás mini tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Tejcsokoládés-karamellás mini tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 6073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2442 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 6073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Elkészítés

Omlós tészta készítés

  1. A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ezután jöhet a porcukor, a mandulaliszt és a tojások sárgái, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
  2. A hűtőből kivesszük a tésztánkat és két szilikonos sütőpapír között, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Akkora köröket szaggatunk ki belőle, amekkorával a mini pite/tarte formáinkat kényelmesen ki tudjuk bélelni.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, 4-5 percig sütjük őket, amíg a szélei megbarnulnak. Még melegen/langyosan szedjük ki őket a formából (klasszisokkal könnyebb dolgunk lesz így, utána már elég nehezen engedelmeskednek).

Karamellkrém

  1. Egy kis tálat töltsünk meg vízzel, és egy konyhai ecsettel együtt tegyük a tűzhely mellé. Ha van cukorhőmérőnk, az is legyen kéznél.
  2. A cukrot, a vízzel egy lábasba öntjük, és közepes lángon elkezdjük összemelegíteni. Ahogy a cukor feloldódik, és a szirupunk forrni kezd, a fazék belsejét megkenjük a vízbe mártott ecsettel, hogy így megakadályozzuk, hogy a cukorkristályok kikristályosítsák a szirupunkat.
  3. Amikor a szirup eléri a megfelelő hőmérsékletet és színt, levesszük az edényt a tűzről. A cukorszirup 165 fokon kezd karamellizálódni és 170 fokig melegedve már világos, arany színt kap. Innentől kezdve barnulni kezd, kevésbé édessé válik, majd erőteljesebb karamellás zamattal gazdagodik: 180-182 fokon közepesen sötét, 188-190 fokon sötét karamellt kapunk. (Én a közepesen sötét verziót szeretem. Így hát, amikor a hőmérőm 180 foknál jelez, az edényt leveszem a tűzről és pár pillanatra jeges vízbe teszem, hogy a szirupom ne főjön tovább.)
  4. A vajat, a tejszínnel és egy nagy csipet sóval egy másik lábasban vagy a mikróban felforraljuk, és a karamellhez öntjük, szépen lassan, állandó keverés mellett. (Fontos, hogy a tejszínt a vajjal felmelegítsük, hogy a nagy hőmérséklet különbség miatt ne ugorjon össze a karamellünk.)
  5. A karamellkrém a hűtőben 1-2 hétig is eláll.

Csokoládékrém

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, és egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt (a glükózzal) felmelegítjük, és mielőtt forrni kezd, levesszük a tűzről, majd lassan a csokoládéra öntjük. Addig keverjük, amíg homogén nem lesz.
  2. Ezután jöhet 75 ml karamellkrém, ezzel is alaposan elkeverjük. Ééés tádáám, kész is a karamellás csokoládé ganacheunk.
  3. Miután tartejaink és a ganacheunk is szobahőmérsékletűvé lett, a ganachet sima csöves nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a kosárkáinkat.
  4. 1-2 órára lesz még szüksége a hűtőnkben, amíg a krém megszilárdul, utána ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1928
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 14.

Ajánló

A sötét csokoládén jól mutat az aranypor és az aranyszínű csokoládédekoráció.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen tejcsokoládés-karamellás mini tarteokat láthattok, aranyra festett csokoládé dekorációval és aranyporral turbózva. A tortácskák 9,5 cm átmérőjűek, pont egy tortaszeletnyi nyalánkság.  

Hozzávalók

Omlós tészta készítés

Karamellkrém

Csokoládékrém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...