Tejcsokoládés-karamellás mini tarte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hanele
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
Omlós tészta készítés
-
28g finomliszt102 kcal
-
3g mandulaliszt9 kcal
-
10g porcukor40 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Karamellkrém
-
13g cukor48 kcal
-
2g víz0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládékrém
-
17g csokoládé91 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
1g szőlőcukor3 kcal
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
Omlós tészta készítés
-
335g finomliszt1219 kcal
-
40g mandulaliszt113 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
Karamellkrém
-
150g cukor581 kcal
-
25g víz0 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládékrém
-
200g csokoládé1092 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
10g szőlőcukor36 kcal
Összesen
6073
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
Omlós tészta készítés
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
2.9g mandulaliszt8 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
-
14.3g vaj102 kcal
-
5.7g tojássárgája18 kcal
Karamellkrém
-
10.7g cukor41 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
2.9g vaj20 kcal
-
0g só0 kcal
Csokoládékrém
-
14.3g csokoládé78 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
0.7g szőlőcukor3 kcal
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 346.8 g
-
Telített zsírsav 204 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2510 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.5 g
-
Cukor 387 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 2442 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 998 micro
Összesen
6073
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
Omlós tészta készítés
-
335 g finomliszt
-
40 g mandulaliszt
-
125 g porcukor
-
200 g vaj
-
4 db tojássárgája
Karamellkrém
-
150 g cukor
-
25 ml víz
-
120 ml habtejszín
-
40 g vaj
-
1 csipet só
Csokoládékrém
-
75 ml habtejszín
Elkészítés
Omlós tészta készítés
- A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ezután jöhet a porcukor, a mandulaliszt és a tojások sárgái, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
- A hűtőből kivesszük a tésztánkat és két szilikonos sütőpapír között, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Akkora köröket szaggatunk ki belőle, amekkorával a mini pite/tarte formáinkat kényelmesen ki tudjuk bélelni.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 4-5 percig sütjük őket, amíg a szélei megbarnulnak. Még melegen/langyosan szedjük ki őket a formából (klasszisokkal könnyebb dolgunk lesz így, utána már elég nehezen engedelmeskednek).
Karamellkrém
- Egy kis tálat töltsünk meg vízzel, és egy konyhai ecsettel együtt tegyük a tűzhely mellé. Ha van cukorhőmérőnk, az is legyen kéznél.
- A cukrot, a vízzel egy lábasba öntjük, és közepes lángon elkezdjük összemelegíteni. Ahogy a cukor feloldódik, és a szirupunk forrni kezd, a fazék belsejét megkenjük a vízbe mártott ecsettel, hogy így megakadályozzuk, hogy a cukorkristályok kikristályosítsák a szirupunkat.
- Amikor a szirup eléri a megfelelő hőmérsékletet és színt, levesszük az edényt a tűzről. A cukorszirup 165 fokon kezd karamellizálódni és 170 fokig melegedve már világos, arany színt kap. Innentől kezdve barnulni kezd, kevésbé édessé válik, majd erőteljesebb karamellás zamattal gazdagodik: 180-182 fokon közepesen sötét, 188-190 fokon sötét karamellt kapunk. (Én a közepesen sötét verziót szeretem. Így hát, amikor a hőmérőm 180 foknál jelez, az edényt leveszem a tűzről és pár pillanatra jeges vízbe teszem, hogy a szirupom ne főjön tovább.)
- A vajat, a tejszínnel és egy nagy csipet sóval egy másik lábasban vagy a mikróban felforraljuk, és a karamellhez öntjük, szépen lassan, állandó keverés mellett. (Fontos, hogy a tejszínt a vajjal felmelegítsük, hogy a nagy hőmérséklet különbség miatt ne ugorjon össze a karamellünk.)
- A karamellkrém a hűtőben 1-2 hétig is eláll.
Csokoládékrém
- A csokoládét apró darabokra törjük, és egy hőálló tálba tesszük. A tejszínt (a glükózzal) felmelegítjük, és mielőtt forrni kezd, levesszük a tűzről, majd lassan a csokoládéra öntjük. Addig keverjük, amíg homogén nem lesz.
- Ezután jöhet 75 ml karamellkrém, ezzel is alaposan elkeverjük. Ééés tádáám, kész is a karamellás csokoládé ganacheunk.
- Miután tartejaink és a ganacheunk is szobahőmérsékletűvé lett, a ganachet sima csöves nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a kosárkáinkat.
- 1-2 órára lesz még szüksége a hűtőnkben, amíg a krém megszilárdul, utána ehetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1928
- Feltöltés dátuma: 2016. február 14.
Ajánló
A sötét csokoládén jól mutat az aranypor és az aranyszínű csokoládédekoráció.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hanele
15 recept
A képen tejcsokoládés-karamellás mini tarteokat láthattok, aranyra festett csokoládé dekorációval és aranyporral turbózva. A tortácskák 9,5 cm átmérőjűek, pont egy tortaszeletnyi nyalánkság.